Asiens investorer følger i de amerikanske fodspor

De asiatiske aktiemarkeder fortsætter op fredag morgen. Torsdag fremlagdes endnu et sæt stærke nøgletal for den amerikanske økonomi, hvilket trak såvel Dow Jones som S&P 500-indeksene i rekord, og de asiatiske markeder følger fredag i de amerikanskes fodspor.

Læs mere
Fold sammen

Det toneangivende Morgan Stanley Asia-Pacific-indeks ligger med et plus på 0,7 pct. først på eftermiddagen i den centralasiatiske tidszone.

»Køberne har genvundet kontrollen. Frygten for den globale økonomi er aftaget, og beroligende kommentarer fra centralbankerne bekræfter, at overfloden af likviditet vil fortsætte,« siger markedsanalytiker Matthew Sherwood fra Perpetual Investments i Sydney til Bloomberg News.

I Tokyo trækkes markedet op af blandt andet Honda Motor og Sony. Det amerikanske bilsalg lå i juli over niveauet før krisen satte ind i slutningen af 2007, og Honda-aktien belønnes med en stigning på 1,5 pct., mens et godt regnskab fra Sony skubber aktien 1,4 pct. højere.

Det toneangivende Nikkei 225-indeks stiger 1,8 pct., mens det bredere Topix-indeks ligger med et plus på 1,7 pct.

I Kina tager investorerne forskud på weekendens PMI-tal for servicesektoren. Dataene fra fremstillingssektoren overraskede positivt torsdag, og det får forventningerne til servicesektoren til at stige. Shanghai Composite stiger 0,6 pct., mens CSI 300 øger med 0,8 pct. Hongkongs Hang Seng-indeks kan samtidig notere en stigning på 0,6 pct.

Den australske centralbank ventes at sænke renten på næste uges pengepolitiske møde for at sætte mere gang i den australske økonomi. Sydneys ASX-indeks stiger med 0,9 pct.

Blandt de andre asiatiske børser er der en stigning i Singapores Straits Times-indeks på 0,4 pct., og i Seoul ligger Kospi-indekset med en stigning på 0,3 pct., mens Taiex-indekset i Taipei er i plus med 0,5 pct.