Asiens aktier vankelmodige over for amerikanske skattereform

De asiatiske aktiemarkeder ligger blandede mandag morgen, hvor især Tokyo viser sig fra den negative side trods stærkt positive amerikanske aktiefutures, mens MSCI's brede indeks for Asien-Stillehavsområdet uden for Japan stiger 0,3 pct.

Modelfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris

Stigningerne i det amerikanske futuresmarkedet har baggrund i vedtagelsen af den amerikanske skattereform i Senatet, der har sendt håb om lavere skat til virksomhederne og dermed højere aktiekurser gennem markedet.

»Investorernes reaktion er uforudsigelig i lyset af de positive markedsbevægelser forud for afstemningen, hvilket indikerer, at selskabsskattelettelser til en vis grad allerede er indregnet i kurserne, så selv om en reduktion i skatterne i vid udstrækning betragtes som stimulerende og derfor understøtter højere aktiekurser, har de kraftige stigninger og rekordniveauerne i de amerikanske aktieindeks skabt noget frygt for en »sælge på faktum-reaktion«,« noterer markedschef Michael McCarthy fra CMC Markets i en kommentar ifølge AP.

I Tokyo trækker kursfald i de store virksomheder som Fanuc og Softbank ned og mere end neutraliserer gevinster i detailbranchen, der har en god dag efter stærke månedlige salgstal.

Fanuc dropper 1,7 pct., og Softbank falder 1,0 pct., hvilket er med til at trække Nikkei-indekset godt 0,4 pct. ned.

Det bredere Topix-indeks ligger ligeledes med et minus på 0,4 pct.

På det kinesiske fastland og i Hongkong er investorerne modsat positive. Shanghai Composite stiger 0,2 pct., mens det teknologitunge CSI 300-indeks øger 0,8 pct., og Hongkongs Hang Seng-indekset handles 0,6 pct. højere.

Blandt de øvrige markeder lukker Taiwans Taiex-indeks med et plus på 0,5 pct., og Sydkorea Kospi-indeks øger 0,7 pct., mens Singapores Strait Times-indeks viger 0,3 pct., og Sydneys ASX-indeks lukker med et tab på 0,1 pct.

Den amerikanske S&P-future ligger med et plus på godt 0,6 pct., mens Dow Jones-futuren øger 0,9 pct., og Nasdaq-futuren stiger 0,4 pct.