Asiens aktier svinger om nulpunktet

Investorerne afventer data fra den kinesiske industriproduktion, mens fredagens amerikanske arbejdsmarkedsrapport og kommentarer fra diverse Federal Reserve FOMC-medlemmer fordøjes.

Investorerne afventer data fra den kinesiske industriproduktion, mens fredagens amerikanske arbejdsmarkedsrapport og kommentarer fra diverse Federal Reserve FOMC-medlemmer fordøjes. Fold sammen
Læs mere
Foto: WU HONG

Det toneangivende Morgan Stanley Asia-Pacific-indeks ligger med et minus på 0,1 pct. først på eftermiddagen i den centralasiatiske tidszone.

- Man skal ikke lade små bump i vejen være årsag til en afvikling af aktie-positioner. Mellem nu og afslutningen af den opadgående trend, er der masser af muligheder. Man bliver nødt til at undgå fristelsen til at gå i panik, hvis der opstår en vanskelig periode. Det er nu, at man skal have tålmodighed med aktiemarkedet, siger markedschef Michael Shaoul fra Marketfield Asset Management i New York til Bloomberg TV.

Tokyo-børsen afspejler den splittede udvikling i de asiatiske markeder. Det toneangivende Nikkei 225-indeks falder 0,3 pct., mens det bredere Topix-indeks ligger med et plus på 0,1 pct.

I Kina er investorerne lidt mere positive, mens industriproduktionen i november afventes. Myndighederne i Beijing ventes i følge analytikerne at fremvise en stigning i produktionen på 10,1 pct.

Shanghai Composite handles med et plus på 0,3 pct. med CSI 300-indekset stiger 0,3 pct. Hang Seng-indekset i Hongkong ligger til gengæld med et minus på 0,1 pct.

Blandt de øvrige asiatiske børser ligger Taiwans Taiex-indeks med et marginalt minus pct., mens Indiens Sensex-indeks falder 0,2 pct., og Sydkoreas Kospi-indeks dropper 0,5 pct.

Futures på de amerikanske aktieindeks - S&P 500, Nasdaq og Dow Jones - handles med stigninger på omkring 0,1 pct. i Asien.