Asien: Vigende markeder men Japan stryger mod himlen

De asiatiske aktiemarkeder uden for Japan ligger med en vigende tendens tirsdag morgen, mens investorerne i Japan har travlt med at indhente mandagens globale kursstigninger.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: MARK R. CRISTINO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Generelt er der en afventende holding op til den amerikanske centralbanks pengepolitiske møde, der afsluttes onsdag. Forventningerne går mere på en forestående reduktion af Federal Reserves massive obligationsbeholdning, mens indikationer om fremtidige renteforhøjelser også lurer i baggrunden.

I Tokyo har opkøbene efter mandagens helligdag skubbet Nikkei over 20.000-tærsklen for første gang i mere end to år.

Stigninger er også begrundet i premierminister Shinzo Abes overvejelser om et lynvalg for at udnytte de forbedrede meningsmålinger i kølvandet af uro i hovedparten af oppositionen.

»Investorer var før bekymrede for et Abe-exit, men hvis han udskriver et lynvalg og hans regerende parti vinder, vil det styrke grundlaget for hans nuværende svage regeringsgrundlag,« siger analytiker Hikaru Sato fra Daiwa Securities i Tokyo til Reuters.

Nikkei 225-indekset og det bredere Topix-indeks stiger henholdsvis 1,5 pct. og 1,3 pct.

De kinesiske aktiemarkeder er derimod negative. Shanghai Composite siver 0,3 pct., og CSI 300-indekset falder 0,2 pct., mens børsen i Hongkong falder 0,1 pct.

Blandt de øvrige markeder ligger Taiwans Taiex-indeks med et minus på 0,4 pct., og Sydkoreas Kospi-indeks viger 0,1 pct., mens Singapores Strait Times siver 0,3 pct.

Sydneys ASX indeks slutter dagen med en gevinst på 0,1 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med marginale stigninger tirsdag morgen.