Asien: Trump-kommentar sender kurserne ned på tværs af kontinentet

Der er kursfald på de fleste asiatiske børser onsdag morgen, efter at den amerikanske præsident, Donald Trump, har erklæret sig utilfreds omkring landets igangværende forhandlinger med Kina.

Foto: ALEXANDER DRAGO

Ifølge nyhedsbureauet Reuters udtalte Trump tirsdag, at han ikke var "tilfreds med de seneste handelsforhandlinger med Kina", og kommentaren har presset kurserne i Asien.

Det toneangivende Morgan Stanley Asia-Pacific-indeks falder 0,2 pct., mens det toneangivende japanske indeks, Nikkei 225, dykker 1,2 pct. I Kina falder de to indeks Shanghai Composite og CSI 300 begge 0,8 pct.

De to første dage i denne uge har ellers været præget af positive takter på børserne, da USA og Kina i weekenden så ud til at nærme sig hinanden, da de to lande indgik aftale om at begrænse USA's budgetunderskud over for Kina.

USA's finansminister, Steven Mnuchin, sagde i weekenden, at "handelskrigen var sat på pause", og tirsdag skar Kina tolden på importerede biler, men det har ikke været nok til at behage Donald Trump indtil videre.

- Markedet blev formentlig overoptimistisk i mandags. Realiteten er, at forhandlingerne fortsat er i gang, eftersom der fortsat mangler fremskridt på forskellige områder, siger Norihiro Fujito, der er investeringsanalytiker hos Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities, til Reuters.

Blandt selskaberne er der særligt pres på rederierne - hvor både Mitsui OSK Lines og Kawasaki Kisen begge falder 2,8 pct. på børsen i Tokyo.

Derudover er flere af de japanske eksportvirksomheder ramt af en styrket yen. Det rammer blandt andet bilproducenten Honda, hvis aktie falder 1,3 pct.

Indeks Udvikling (%) Nikkei 225-1,2 Topix-0,8 Hongkongs Hang Seng-1,0 China Shanghai Composite-0,8 China CSI 300-0,8 Taiwan Taiex-0,4 Sydkoreas Kospi+0,1 Indiens BSE Sensex-0,1 Singapores STI-1,0 Sydney ASX 200-0,1

Indeksværdi klokken 06.00.

/ritzau/FINANS