Asien: Tilbageholdenhed op til nordkoreansk nationaldag

Foto: KIM WON-JIN. Sidste år markerede Nordkoreas leder, Kim Jong-Un, nationaldagen med en atombombesprængning.
Læs mere
Fold sammen

De asiatiske aktiemarkeder ligger med en blandet udvikling fredag morgen. Mange investorer vælger at forholde sig i ro, da lørdagens nordkoreanske nationaldag i lighed med sidste år kan blive brugt til at markere landets status som atomvåben-magt.

»Da vi alle ved, at Nordkorea har nationaldag lørdag, er det svært at købe aktier lige nu. Og især for os, der administrerer kundernes penge,« siger chefstrateg Soichiro Monji fra Daiwa SB Investments til Reuters.

Sidste år markerede Nordkoreas leder, Kim Jong-Un, nationaldagen med en atombombesprængning, og i år er der frygt for, at han vil markere årsdagen med endnu en missiltest.

De store japanske aktieindeks Nikkei 225-indekset og det bredere Topix-indeks falder med henholdsvis 0,5 pct. og 0,1 pct.

De kinesiske aktiemarkeder på fastlandet er modsat positive. Shanghai Composite stiger 0,2 pct., og CSI 300-indekset øger 0,1 pct., mens børsen i Hongkong ligger med et plus i Hang Seng-indekset på 0,5 pct.

De amerikanske aktiefutures dropper op mod 0,2 pct. fredag morgen.

Indeks Udvikling (%)Nikkei 225-0,5Topix-0,1Hongkongs Hang Seng+0,5 China Shanghai Composite+0,2China CSI 300+0,1Taiwan Taiex+0,4Sydkoreas Kospi-0,1 Indiens BSE Sensex+0,2Singapores STI-0,1 Sydney ASX 200-0,5

Indeksværdi klokken 05.45.

/ritzau/FINANS