Asien: Svækket yen sender japanske aktier i vejret

En svækkelse af den japanske yen er med til at give fremgang på de asiatiske børser, hvor investorerne også glæder sig over, at centralbanken i Singapore har lempet pengepolitikken.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Bloomberg News.

Det toneangivende Morgan Stanley Asia-Pacific-indeks ligger til en fremgang på omkring 1,8 pct. med få timers handel igen på et par af regionens børser.

Det toneangivende japanske indeks, Nikkei 225, ligger til en stigning på hele 2,8 pct., mens det bredere Topix-indeks stiger 2,5 pct.

Investorerne har de seneste dage haft mere appetit på risiko, og det har fået investorerne til at sælge ud af yen, der normalt betragtes som en sikker havn og derfor er et yndet udflugtsmål, når der er uro på de finansielle markeder.

I Kina er fremgangen noget mere afdæmpet. Shanghai Composite og CSI 300 ligger torsdag morgen dansk tid til en fremgang på henholdsvis 0,1 pct. og 0,3 pct.

I Singapore er det toneangivende indeks - Strait Time Index - igen i fremgang, efter at centralbanken til økonomernes overraskelse har valgt ikke længere at forsøge at styrke landets valuta - dollar - i forhold til en række andre valutaer.

#

Indeks Udvikling (%)

--------------------------------------

Nikkei 225 2,8

Topix 2,5

Hongkongs Hang Seng 0,9

China Shanghai Composite 0,3

China CSI 300 0,1

Taiwan Taiex 0,3

Sydkoreas Kospi 1,3

Indiens BSE Sensex 1,9

Singapores STI 0,9

Sydney ASX 200 1,1

--------------------------------------

#

Indeksværdi kl. 06:20