Asien: Stigninger i amerikanske futures trækker aktierne op

De asiatiske aktiemarkeder skyder op mandag, hvor de afspejler stigninger i de i amerikanske aktiefutures, efter at den amerikanske præsident, Donald Trump, har trukket lidt i land over for retorikken mod Kina få dage før den kinesiske præsident, Xi Jinping, skal holde en vigtig tale om den fremtidige udvikling i Kina.

De asiatiske aktiemarkeder skyder op mandag, hvor de afspejler stigninger i de i amerikanske aktiefutures, efter at den amerikanske præsident, Donald Trump, har trukket lidt i land over for retorikken mod Kina få dage før den kinesiske præsident, Xi Jinping, skal holde en vigtig tale om den fremtidige udvikling i Kina. AFP PHOTO / JOHANNES EISELE Fold sammen
Læs mere
Foto: JOHANNES EISELE

MSCI's brede aktieindeks for Asien-Stillehavsområdet uden for Japan stiger 0,7 pct.

Det kinesiske svar på sidste uges optrappede amerikanske retorik er sket i usædvanligt skarpe vendinger, og søndag tweettede Donald Trump, at han ser en ende på den eskalerende handelsstrid med Kina og betegnede Kinas præsident, Xi Jinping, som »sin ven.«

Analytikere advarer om, at dramatikken kan blive langvarig i betragtning af den lange offentlige diskussionsperiode for amerikanske toldforslag, der tidligst kan blive til virkelighed i slutningen af juli eller begyndelsen af august.

»Det kommer ikke til at ske i morgen, og i betragtning af det amerikanske bureaukratis karakter, kan hele spørgsmålet forsvinde, inden der sker noget som helst,« siger chefstrateg Marshall Gittler fra ACLS Global til Reuters.

Næste skridt i handelsstriden kan komme tirsdag, når præsident Xi taler på Kinas svar på Davos, Boao Forum på øen Hainan.

I Tokyo vælger investorerne at holde fast i det positive islæt trods en let styrket yen.

Nikkei-indekset stiger 0,5 pct., og også det bredere Topix-indeks ligger med et plus på 0,4 pct.

De kinesiske markeder er også generelt positive. Shanghai Composite stiger 0,4 pct. og CSI 300-indekset øger 0,3 pct., mens Hongkongs Hang Seng er dagens højdespringer med et plus på 1,8 pct.

Blandt de øvrige markeder ligger Taiwans Taiex-indeks med en gevinst på 0,6 pct., Sydkoreas Kospi-indeks stiger 0,7 pct., og Singapores Strait Times-indeks ligger med et plus på 0,5 pct., mens Sydneys ASX-indeks står til at slutte dagen med en stigning på 0,3 pct.

Mandag morgen ligger de amerikanske futures med stigninger på 0,7-0,9 pct.

Indeks Udvikling (%) Nikkei 225+0,5 Topix+0,4 Hongkongs Hang Seng+1,8 China Shanghai Composite+0,4China CSI 300+0,3Taiwan Taiex+0,6 Sydkoreas Kospi+0,7 Indiens BSE Sensex+0,5 Singapores STI+0,3 Sydney ASX 200+0,4

Indeksværdi kl. 6.20.