Asien: Stærkt blandede markeder med mange på sidelinjen

De asiatiske aktiemarkeder er stærkt blandede onsdag, hvor investorerne venter på USA's centralbanks pengepolitiske beslutning senere på dagen, og dollarbevægelserne påvirker ikke mindst det japanske marked.

Arkivfoto.De asiatiske aktiemarkeder er stærkt blandede onsdag, hvor investorerne venter på USA's centralbanks pengepolitiske beslutning senere på dagen, og dollarbevægelserne påvirker ikke mindst det japanske marked.  Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN MCDERMID

»Aktiemarkederne er generelt af den opfattelse, at den amerikanske centralbank ikke har travlt med at normalisere pengepolitikken. Så aktierne vil kunne tage Fed-mødet i stiv arm, hvis Feds erklæring er i tråd med den opfattelse,« vurderer seniorstrateg Masahiro Ichikawa fra Sumitomo Mitsui Asset Management i Tokyo over for Reuters.

MSCI's brede indeks for Asien-Stillehavsområdet uden for Japan ligger næsten uændret, men med en underliggende positiv tone, efter at S&P 500-indekset satte rekord natten over.

I Tokyo får investorerne en hjælpende hånd fra en styrket dollar.

Nikkei 225-indekset stiger 0,5 pct., mens det bredere Topix-indeks ligger med et plus på 0,3 pct.

Anderledes ser det ud på de kinesiske aktiemarkeder. Her viger Shanghai Composite 0,4 pct., mens det tekniktunge CSI 300-indeks falder 0,8 pct., og Hang Seng-indekset på børsen i Hongkong siver 0,1 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med fald på under 0,1 pct. onsdag morgen.