Asien: Solide stigninger i den tidlige handel

Efter en solid start på handelsdagen har investorerne på de fjernøstlige aktiebørser trukket følehornene en smule til sig, inden weekenden sætter ind.

Foto: ISSEI KATO.
Læs mere
Fold sammen

Der er fortsat stigninger på en stor del af børserne med plusser i især Tokyo, men optimismen er aftaget efter den lokale formiddagshandel.

Optimismen stammer fra de amerikanske markeder, der torsdag lagde fra med solide stigninger.

- Federal Reserve vil sandsynligvis ikke røre ved renterne endnu, og det hjælper med at understøtte aktiemarkederne. Selv om den globale økonomi ikke vokser i den takt, som investorerne kunne ønsker sig, er der ikke tale om, at den er på vej ud over afgrunden. Det er nogle pletter på den globale økonomi, som ikke er specielt dystre, siger markedsstrateg Tony Farnham fra Patersons Securities i Sydney til Bloomberg News.

I Tokyo bliver aktiemarkeder også understøttet af en svækkelse af den japanske yen. Markedet er ved at vende tilbage til tiden før de store udsalg i slutningen af sidste måned.

- Det gode er, at de paniksalg, vi så op til afslutningen af september, er aftaget, og volatiliteten er faldet til ro, siger cheføkonom Akio Yoshino fra Amundi Japan i Tokyo ifølge Bloomberg News.

Nikkei-indekset stiger 1,2 pct., mens det bredere Topix-indeks øger 1,1 pct.

De kinesiske investorer ser en mulighed for, at nye privatiseringer er en del af de lempelser, som ventes indført fra officielt hold.

- Centralbanken har løsnet sit greb om likviditeten, og SOE-reformerne (State Owned Enterprices, red.) vil fortsætte gennem året. Det er en god tid for aktierne, og stigningerne vil formentlig fortsætte, siger analytiker Wei Wei fra Huaxi Securities Co i Shanghai til Bloomebrg News.

Shanghai Composite og CSI 300-indekset stiger begge 0,3 pct., mens Hongkongs Hang Seng-indeks ligger med et plus på 0,5 pct.

Blandt de øvrige markeder er der et minus i Sydkoreas Kospi-indeks og i Taiex-indekset i Taiwan på 0,2 pct., mens Singapores Straits Times-indeks øger 0,6 pct., og Sydneys ASX-indeks står til at lukke med et plus på 0,9 pct.

Ved 6.45-tiden fredag morgen ligger de amerikanske futures med fald på knap 0,1 pct.

#

Indeks Udvikling (%)

--------------------------------------

Nikkei 225 1,2

Topix 1,1

Hongkongs Hang Seng 0,5

China Shanghai Composite 0,3

China CSI 300 0,3

Taiwan Taiex -0,2

Sydkoreas Kospi -0,2

Indiens BSE Sensex -0,1

Singapores STI 0,6

Sydney ASX 200 0,9

--------------------------------------

#

Indeksværdi kl. 06.45