Asien: Positiv vending efter to ugers nedtur

Foto: REUTERS/Brendan McDermid Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN MCDERMID

De asiatiske aktiemarkeder stiger tirsdag efter næsten to ugers konstant nedtur, idet investorerne har sat de store udsalg på de seneste handelssessioner på pause og i stedet afventer, om den amerikanske dollars genvundne styrke holder ved.

MSCI's brede aktieindeks for Asien-Stillehavsområdet uden for Japan stiger 0,2 pct.

Den amerikanske dollar, der er styrket de seneste fem dage mod en kurv af store valutaer, tog også et pusterum nær et firemåneders højdepunkt.

»Investorerne undersøger, om vi er i orkanens øje, eller om der er klart vande forude, der kan føre til stærkere global vækst.«

»Kun tiden vil vise det, men markedet holder øje med nyhedsstrømmen for alt, der kan føre til en tilbagevenden til volatilitet og nedadrettede risici«, siger handelschef Nick Twidale fra Rakuten Securities Australia i Sydney til Reutes.

I Tokyo støttes markedet af en svækket yen, i takt med at kapitalstrømmene igen løber ud af landet på baggrund af forhåbninger om et reduceret risikobillede.

Samtidig får de japanske finansinstitutter, der har intensiveret investeringer og udlån i USA i de senere år på grund af negative renter i hjemlandet, glæde af højere amerikanske renter, der forbedrer deres marginer.

Mitsubishi UFJ stiger 2,5 pct., og Sumitomo Mitsui Financial øger 1,5 pct.

Nikkei-indekset stiger 0,8 pct., og det bredere Topix-indeks ligger med en gevinst på 0,9 pct.

De kinesiske markeder holder sig heller ikke tilbage. Shanghai Composite og CSI 300-indekset stiger begge 2,1 pct., mens Hongkongs Hang Seng-indeks øger 1,1 pct.

Der er kun kursfald i Taiwans Taiex-indeks, der ligger med et tab på 1,0 pct., og i Sydkoreas Kospi-indeks, der falder 0,2 pct., mens Singapores Strait Times-indeks ligger så godt som uændret, og Sydneys ASX-indeks står til at slutte dagen med en gevinst på 0,6 pct.

De amerikanske futures stiger 0,1 pct. til 0,2 pct. tirsdag morgen.

/ritzau/FINANS