Asien: Overordnet negativ udvikling med Tokyo i front

De asiatiske aktiemarkeder starter marts med en blandet udvikling, men set i et overordnet lys, er der tale om kursfald og en reduktion i den bredere risikoappetit.

De asiatiske aktiemarkeder starter marts med en blandet udvikling, men set i et overordnet lys, er der tale om kursfald og en reduktion i den bredere risikoappetit. Fold sammen
Læs mere
Foto: NICOLAS ASFOURI

Gårsdagens gentagne kursfald på Wall Street trækker ned, mens de japanske investorer ser en styrket yen som endnu en stopklods for nye stigninger.

MSCI's brede aktieindeks for Asien-Stillehavsområdet uden for Japan viger 0,4 pct.

I Tokyo tynger den styrkede yen især på virksomheder, som er specielt eksponeret over for Europa, idet styrkeforholdet mod euro er den mest iøjnefaldende ændring i valutakursforholdet.

Det giver kursfald til Omron Corp og Terumo Corp, som begge har en relativt stor eksponering i Europa, og som falder henholdsvis 2,8 pct. og 3,0 pct.

Nikkei-indekset falder 1,9 pct., og det bredere Topix-indeks ligger med et minus på 1,8 pct.

De kinesiske markeder er derimod generelt positive. Væksten i aktiviteten i den private PMI-måling fra Caixin blandt den kinesiske fremstillingsindustri steg overraskende i februar.

Og selv om stigningen er lille i forhold til i januar, er den markant højere end ventet blandt økonomerne.

Shanghai Composite stiger 0,3 pct., og CSI 300-indekset øger 0,5 pct., mens Hongkongs Hang Seng handles 0,2 pct. lavere.

Blandt de øvrige markeder lukker Taiwans Taiex-indeks med et tab på 0,3 pct., mens Singapores Strait Times-indeks ligger med et minus på 0,7 pct., hvilket også gælder Sydneys ASX-indeks.

Sydkoreas børs er lukket torsdag.

Torsdag morgen ligger de amerikanske futures med fald på 0,3-04 pct. i de største indeks, S&P 500 og Dow Jones.

Indeks Udvikling (%) Nikkei 225-1,9 Topix-1,8 Hongkongs Hang Seng-0,2 China Shanghai Composite+0,3China CSI 300+0,5 Taiwan Taiex-0,3Sydkoreas KospiLukket Indiens BSE Sensex-0,1 Singapores STI-0,7 Sydney ASX 200-0,7

Indeksværdi kl. 6.15.