Asien: Overordnet negativ udvikling med Tokyo i front

De asiatiske aktiemarkeder starter marts med en blandet udvikling, men set i et overordnet lys, er der tale om kursfald og en reduktion i den bredere risikoappetit.

De asiatiske aktiemarkeder starter marts med en blandet udvikling, men set i et overordnet lys, er der tale om kursfald og en reduktion i den bredere risikoappetit. Fold sammen
Læs mere
Foto: NICOLAS ASFOURI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Gårsdagens gentagne kursfald på Wall Street trækker ned, mens de japanske investorer ser en styrket yen som endnu en stopklods for nye stigninger.

MSCI's brede aktieindeks for Asien-Stillehavsområdet uden for Japan viger 0,4 pct.

I Tokyo tynger den styrkede yen især på virksomheder, som er specielt eksponeret over for Europa, idet styrkeforholdet mod euro er den mest iøjnefaldende ændring i valutakursforholdet.

Det giver kursfald til Omron Corp og Terumo Corp, som begge har en relativt stor eksponering i Europa, og som falder henholdsvis 2,8 pct. og 3,0 pct.

Nikkei-indekset falder 1,9 pct., og det bredere Topix-indeks ligger med et minus på 1,8 pct.

De kinesiske markeder er derimod generelt positive. Væksten i aktiviteten i den private PMI-måling fra Caixin blandt den kinesiske fremstillingsindustri steg overraskende i februar.

Og selv om stigningen er lille i forhold til i januar, er den markant højere end ventet blandt økonomerne.

Shanghai Composite stiger 0,3 pct., og CSI 300-indekset øger 0,5 pct., mens Hongkongs Hang Seng handles 0,2 pct. lavere.

Blandt de øvrige markeder lukker Taiwans Taiex-indeks med et tab på 0,3 pct., mens Singapores Strait Times-indeks ligger med et minus på 0,7 pct., hvilket også gælder Sydneys ASX-indeks.

Sydkoreas børs er lukket torsdag.

Torsdag morgen ligger de amerikanske futures med fald på 0,3-04 pct. i de største indeks, S&P 500 og Dow Jones.

Indeks Udvikling (%) Nikkei 225-1,9 Topix-1,8 Hongkongs Hang Seng-0,2 China Shanghai Composite+0,3China CSI 300+0,5 Taiwan Taiex-0,3Sydkoreas KospiLukket Indiens BSE Sensex-0,1 Singapores STI-0,7 Sydney ASX 200-0,7

Indeksværdi kl. 6.15.