Asien: Mismod vendt til forsigtige asiatiske smil

De fjernøstlige aktiemarkeder ligger uden ensartet retning tirsdag morgen, hvor indledende kursfald i Tokyo er vendt til plusser.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: BOBBY YIP

Det sker efter en stabilisering i valutamarkedet har flyttet nerverne fra ydersiden af handlernes jakker tilbage deres oprindelige position inden for vesten. Samtidig har den japanske finansminister, Taro Aso, vurderet, at de japanske markeder har set de største effekter af brexit-afstemningen, hvilket indikerer, at Bank of Japan vil løsne pengepolitikken endnu mere, mens finanspolitiske stimuli også kan være på vej.

»Vi kommer nok til at se en løsere pengepolitik end før (brexit) afstemningen. Det er svært at se, at det ikke er til ulempe for den globale vækst, og resultatet bliver mere stimulus i lyset af den øgede usikkerhed,« vurderer porteføljemanager Tim Schroeders fra Pengana Capital i Melbourne ifølge Bloomberg News.

Det toneangivende Nikkei 225-indeks reagerer med en stigning på 0,6 pct., og det bredere Topix-indeks følger med op med et plus på 0,4 pct. Begge indeks lå tidligere på morgenen med fald på 1 pct.

De kinesiske fastlandsaktier ligger som ofte med modsat bias end de øvrige markeder. Shanghai Composite falder knap 0,1 pct., og CSI 300-indekset dropper 0,2 pct.

I Hongkong presser de tætte handelsmæssige og finansielle relationer til Storbritannien Hang Seng-indekset ned.

»Brexit fortsætter med at øge usikkerheden på aktiemarkedet i Hongkong, og på grund af frie kapitalbevægelser, er der nok udsigt til mere volatilitet forude,« siger analytiker Wei Wei fra Huaxi Securities i Shanghai til Bloomberg News.

De stærke bånd betyder kursfald i Hang Seng-indekset på 0,9 pct.

De øvrige børser ligger Sydkoreas Kospi-indeks og Taiwans Taiex-indeks med stigninger på 0,3 pct., og Singapores Strait Times øger 0,7 pct., mens investorerne i Sydney modsat kan gå hjem med minus bøgerne på 0,5 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med stigninger på 0,7-0,8 pct. klokken 06.40 tirsdag.


/ritzau/FINANS