Asien: Minimale udsving i fraværet af oversøiske markeder

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er kun minimale udsving på de fjernøstlige aktiemarkeder tirsdag, hvor volumen er tynd, og markedsinteressen virker uinspireret, mens investorerne venter på, at årsafslutningen bliver overstået, og indsættelsen af USA's kommende præsident, Donald Trump, i Washington finder sted i januar.

Og med de amerikanske investorer ude af markedet siden fredag før jul er ingen interesserede i at træde i karakter, før markedet i New York igen er i sving.

- De finansielle markeder synes allerede at have prissat forventninger til Trumps regeringsledelse, og det er ved at skifte til et marked, der afventer at måle den faktiske politik. Vi har også en stor mangel på markedsdeltagere, da de oversøiske markeder er lukkede, siger chefstrateg Hideyuki Ishiguro fra Daiwa Securities Co. i Tokyo ifølge Bloomberg News.

Mandag var er stor del af de asiatiske børser åbne uden dog at gøre meget væsen af sig. Børsen i Tokyo faldt 0,2 pct. målt på Nikkei-indekset, mens Shanghai Composite-indekset på det kinesiske fastland steg 0,5 pct.

Hongkong og børserne "down under" var lukkede, hvilket også gælder tirsdag.

Tirsdag er der efter en positiv morgen igen kursfald i Tokyo, hvor Nikkei-indekset falder marginalt, mens det bredere Topix-indeks dropper 0,2 pct.

- Der er kun meget få markedsdeltagere hen mod slutningen af året, og med et kortsigtet overkøb kan de japanske aktier få justeret niveauet. Men jeg forventer, at markedet kun viser begrænsede udsving i dag, siger cheffstrateg Shoji Hirakawa fra Tokai Tokyo Research Institute Co. i Tokyo til Reuters.

De kinesiske markeder på fastlandet er blandede. Shanghai Composite-indekset falder også marginalt, mens CSI 300-indekset ligger med et plus på 0,2 pct.

Sydkoreas Kospi-indeks ligger med et plus på 0,2 pct., mens Singapores Strait Times handles med et minimalt plus.

De amerikanske aktiefutures ligger med små fald på under 0,1 pct. tirsdag morgen.