Asien: Maginale kursfald trods genopblusset nordkoreansk uro

De asiatiske aktiemarkeder træder vande tirsdag morgen, hvor investorerne tager lidt gevinst hjem, efter at en genopblussen af uroen omkring Nordkorea var katalysatoren for en let risikoaversion i de finansielle markeder.

Foto: BAY ISMOYO. De asiatiske aktiemarkeder træder vande tirsdag morgen, hvor investorerne tager lidt gevinst hjem, efter at en genopblussen af uroen omkring Nordkorea var katalysatoren for en let risikoaversion i de finansielle markeder.
Læs mere
Fold sammen

Det brede MSCI-aktieindeks for Asien-Stillehavsregionen uden for Japan ligger så godt som uændret.

Den nordkoreanske udenrigsminister Ri Yong-ho erklærede mandag i FN i New York, at præsident Donald Trumps tweets i weekenden er en krigserklæring mod Nordkorea.

Han pointerede samtidig, at Pyongyang forbeholder sig ret til at foretage drastiske modforanstaltninger.

»Selv om markedet er blevet immun over for den slags geopolitiske spændinger, har de seneste bemærkninger givet en grund til at trække noget af fortjenesten i land,« siger strateg Takuya Takahashi fra Daiwa Securities til Reuters.

Nikkei 225-indekset falder 0,2 pct., mens det bredere Topix-indeks viser et marginalt minus.

De kinesiske aktiemarkeder er derimod lidt positive. Shanghai Composite stiger 0,1 pct., og CSI 300-indekset øger 0,1 pct., mens børsen i Hongkong ligger med et marginalt minus.

De amerikanske aktiefutures ligger med fald på under 0,1 pct. tirsdag morgen.

Indeks Udvikling (%)Nikkei 225-0,2Topix+0,0Hongkongs Hang Seng-0,0China Shanghai Composite+0,1China CSI 300+0,1Taiwan Taiex-0,1Sydkoreas Kospi-0,4 Indiens BSE Sensex-0,0Singapores STI-0,2 Sydney ASX 200-0,1

Indeksværdi klokken 05.40.

/ritzau/FINANS