Asien: Kursfald grundet frygt for finansiel uro

De asiatiske aktieinvestorer har det svært mandag morgen, hvor den italienske premierminister Matteo Renzis afgang giver anledning til frygt for ny finansiel uro om de europæiske banker.

Foto: BAY ISMOYO.
Læs mere
Fold sammen

- Det er ikke så meget selve afstemningen men det potentielle udfald i forbindelse med Renzis fratræden, som markedet ser på, vurderer markedsanalytiker Ric Spooner fra CMC Markets Asia Pacific i Sydney over for Bloomberg News.

Samtidig er det første chance for de asiatiske investorer til at handle på den amerikanske arbejdsmarkedsrapport fra fredag.

- Jobrapporten viste en forbedring i det amerikanske arbejdsmarked, og det støtter op om, at Federal Reserve vil går videre med at hæve renterne, pointerer Ric Spooner.

Børsen i Tokyo rammes af generelle kursfald. Blandt andet bankerne får investorernes kærlighed af føle, idet gevinsthjemtagning er sat ind på grund af frygt for, at de italienske bankers udsatte kapitalstilling skal brede sig til det globale finansielle system.

Nikkei-indekset falder 0,9 pct., og det bredere Topix-indeks viger 0,8 pct.

På de kinesiske markeder på fastlandet ligger Shanghai Composite-indekset med et minus på 1,1 pct., mens CSI-300-indekset falder 1,6 pct., og Hang Seng-indekset i Hongkong dropper 0,3 pct.

Blandt de mindre børser falder Taiex-indekset i Taipei og Sydkoreas Kospi-indeks begge 0,3 pct., mens Singapores børs som den eneste i regionen er i plus. Strait Times-indekset stiger 0,2 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med fald på 0,2-0,3 pct. mandag morgen.