Asien: Kurserne har rettet sig efter indledende fald

Foto: NICKY LOH

Efter indledende kursfald mandag morgen i kølvandet af verbale udfald fra USA's præsident, Donald Trump, mod de andre G7-regeringschefer på weekendens møde og tilbagetrækningen af løftet om at underskrive sluterklæringen har de asiatiske aktiemarkeder rettet sig.

Investorerne ser frem mod morgendagens møde mellem Trump og den nordkoreanske leder, Kim Jong-un, der kan få afgørende betydning for hele sikkerhedsbilledet i Asien.

»Det, som foregik på G7-weekendmødet, var inden for rammerne af forventningerne. Og selv om landene var uenige om handel, viste de tilsyneladende samlet front omkring det nordkoreanske spørgsmål, så der er et positivt element fra G7, der påvirker risikolysten,« siger seniorstrateg Masahiro Ichikawa fra Sumitomo Mitsui Asset Management i Tokyo til Reuters.

Ugens mange begivenheder med blandt andet pengepolitiske møder i såvel USA som i eurozonen og Japan får mange til at forholde sig i ro.

»Markedet bør være stille i denne uge, efter at topmødet er forbi. Der er Fed- og ECB-møder, så investorer vil sandsynligvis være forsigtige i denne uge,« siger investeringsstrateg Masashi Oda fra Sumitomo Mitsui Trust Asset Management i Tokyo til Reuters.

Det toneangivende Morgan Stanley Asia-Pacific-indeks uden for Japan stiger 0,3 pct.

I Tokyo stiger Nikkei-indekset 0,7 pct., mens det bredere Topix-indeks ligger med et plus på 0,5 pct.

På de kinesiske markeder er der en blandet indstilling. Shanghai Composite falder 0,3 pct., mens CSI 300-indekset øger 0,2 pct., og Hongkongs Hang Seng-indeks stiger 0,3 pct.

Blandt de øvrige markeder ligger Taiwans Taiex-indeks med et marginalt plus, Sydkoreas Kospi-indeks stiger 0,5 pct., og Singapores Strait Times-indeks øger 0,1 pct.

Der er lukket på børsen i Sydney mandag.

Mandag morgen ligger de amerikanske futures med fald på 0,1 pct. i S&P og Nasdaq, mens Dow Jones øger 0,1 pct.

/ritzau/FINANS