Asien: Kina trækker op i sidelæns marked

Der er blandet udvikling på de forskellige fjernøstlige aktiemarkeder tirsdag morgen.

Foto: ALY SONG.
Læs mere
Fold sammen

Uden andre påvirkninger end de strandede forhandlinger mellem Grækenland og eurozonen, der umiddelbart trækker ned i det samlede regnskab, står investorerne i et vadested.

- Investorerne har forhåbninger om, at der bliver fundet er sikkerhedsnet for Grækenland, og at landet ikke går i betalingsstandsning. De vil finde frem til et kompromis på en eller anden måde, så det er bare med at købe på kursfald, siger fond manager Naoki Fujiwara fra Shinkin Asset Management Co. i Tokyo til Bloomberg News.

I Tokyo er der heller intet at hænge handlen op på fra valutafronten. Den japanske yen handles stort set uændret i forhold til mandag.

Det toneangivende japanske Nikkei-indeks falder 0,1 pct., mens det brede Topix-indeks omvendt handles med et plus på 0,2 pct.

I Kina tager investorerne forskud på et højt detailsalg op til og under det kinesiske Lunar-nytår. Fejringen starter onsdag og fortsætter i en uge, hvilket holder aktiebørserne lukkede.

- Det stigende aktiemarked er helt klart et godt tegn for forbruget under ferieperioden. Vi er optimistiske omkring yderligere gode resultater i banker, inden for fast ejendom og i forsikringsbranchen, der har nydt godt af de seneste foranstaltninger til støtte for økonomien, siger fond manager Zhang Dongyi fra Guangfa Fund Management Co. i Guangzhou til Bloomberg News.

Shanghai Composite og CSI 300-indekset stiger begge godt 1,0 pct., mens Hongkongs Hang Seng ligger med et plus på 0,4 pct.

Blandt de øvrige børser er der blandede tendenser. Sydkoreas Kospi-indeks stiger 0,1 pct., mens Singapores Straits Times falder 0,4 pct., og Sydneys ASX-indeks handles 0,5 pct. lavere. Taiwans børs i Taipei er lukket.

Den amerikanske S&P-aktiefuture ligger med fald på knap 0,4 pct. i den asiatiske handel.

#

Indeks Udvikling (%)

--------------------------------------

Nikkei 225 -0,1

Topix 0,2

Hongkongs Hang Seng 0,4

China Shanghai Composite 1,0

China CSI 300 1,0

Taiwan Taiex Lukket

Sydkoreas Kospi 0,1

Indiens BSE Sensex 0,1

Singapores STI -0,4

Sydney ASX 200 -0,5

--------------------------------------

#

Indeksværdi kl. 06.45