Asien: Kina trækker op i sidelæns marked

Der er blandet udvikling på de forskellige fjernøstlige aktiemarkeder tirsdag morgen.

Foto: ALY SONG
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Uden andre påvirkninger end de strandede forhandlinger mellem Grækenland og eurozonen, der umiddelbart trækker ned i det samlede regnskab, står investorerne i et vadested.

- Investorerne har forhåbninger om, at der bliver fundet er sikkerhedsnet for Grækenland, og at landet ikke går i betalingsstandsning. De vil finde frem til et kompromis på en eller anden måde, så det er bare med at købe på kursfald, siger fond manager Naoki Fujiwara fra Shinkin Asset Management Co. i Tokyo til Bloomberg News.

I Tokyo er der heller intet at hænge handlen op på fra valutafronten. Den japanske yen handles stort set uændret i forhold til mandag.

Det toneangivende japanske Nikkei-indeks falder 0,1 pct., mens det brede Topix-indeks omvendt handles med et plus på 0,2 pct.

I Kina tager investorerne forskud på et højt detailsalg op til og under det kinesiske Lunar-nytår. Fejringen starter onsdag og fortsætter i en uge, hvilket holder aktiebørserne lukkede.

- Det stigende aktiemarked er helt klart et godt tegn for forbruget under ferieperioden. Vi er optimistiske omkring yderligere gode resultater i banker, inden for fast ejendom og i forsikringsbranchen, der har nydt godt af de seneste foranstaltninger til støtte for økonomien, siger fond manager Zhang Dongyi fra Guangfa Fund Management Co. i Guangzhou til Bloomberg News.

Shanghai Composite og CSI 300-indekset stiger begge godt 1,0 pct., mens Hongkongs Hang Seng ligger med et plus på 0,4 pct.

Blandt de øvrige børser er der blandede tendenser. Sydkoreas Kospi-indeks stiger 0,1 pct., mens Singapores Straits Times falder 0,4 pct., og Sydneys ASX-indeks handles 0,5 pct. lavere. Taiwans børs i Taipei er lukket.

Den amerikanske S&P-aktiefuture ligger med fald på knap 0,4 pct. i den asiatiske handel.

#

Indeks Udvikling (%)

--------------------------------------

Nikkei 225 -0,1

Topix 0,2

Hongkongs Hang Seng 0,4

China Shanghai Composite 1,0

China CSI 300 1,0

Taiwan Taiex Lukket

Sydkoreas Kospi 0,1

Indiens BSE Sensex 0,1

Singapores STI -0,4

Sydney ASX 200 -0,5

--------------------------------------

#

Indeksværdi kl. 06.45