Asien: Globale kursfald forlænges i hele regionen

De asiatiske aktiemarkeder dykker igen fredag og forlænger de globale kursfald på tværs af hele regionen.

De asiatiske aktiemarkeder dykker igen fredag og forlænger de globale kursfald på tværs af hele regionen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Drew Angerer

De asiatiske aktiemarkeder dykker igen fredag og forlænger de globale kursfald på tværs af hele regionen.

Investorerne reagerer på den seneste opblomstring af spændingerne mellem USA og Nordkorea, der sender aktierne sydover i samtlige markeder på en dag, hvor de japanske investorer står uden for, da Tokyo-markedet er lukket på grund af en national helligdag.

Det brede MSCI-indeks for Asien-Stillehavs-regionen uden for Japan falder 1,4 pct. og står til at lukke ugen med et samlet fald på over 2 pct.

»Det som har ændret sig er de skræmmende trusler, og den verbale krig mellem USA og Nordkorea er intensiveret til et punkt, hvor markedet ikke længere kan ignorere det,« siger investeringschef Shane Oliver fra AMP Capital i Sydney til Reuters.

At markedet har ligget med store stigninger har også spillet ind på det kraftige udsalg.

»Og så kommer det hele selvfølgelig på et tidspunkt, hvor aktiemarkedet stod foran en korrektion, så Nordkorea har leveret den perfekte katalysator,« siger Shane Oliver.

På de kinesiske aktiemarkeder dropper Shanghai Composite 1,6 pct., og CSI 300-indekset dykker 1,5 pct., mens Hang Seng-indekset på børsen i Hongkong falder 1,9 pct.

Blandt de øvrige markeder ligger Taiwans Taiex-indeks med et tab på 0,2 pct., mens Sydkoreas Kospi-indeks dykker 1,6 pct. og Singapores Strait Times viger 1,0 pct.

Sydneys ASX 200-indeks slutter dagen med et tab på 1,3 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med fald på omkring 0,1-0,4 pct. torsdag morgen.

TABEL

Indeks Udvikling (%)Nikkei 225Lukket TopixLukketHongkongs Hang Seng-1,9 China Shanghai Composite-1,6China CSI 300-1,5Taiwan Taiex-0,2Sydkoreas Kospi-1,6 Indiens BSE Sensex-0,9Singapores STI-1,0 Sydney ASX 200-1,3

Indeksværdi klokken 05.50.

/ritzau/FINANS