Asien: Bremse på dollar- og rente-bevægelse giver plusser i Asien

De asiatiske aktiemarkeder får hjælp fra en opbremsning i de dollarrente- og valutakursstigninger, der har været dominerende, siden Donald Trump vandt det amerikanske præsidentvalg.

- Tingene tog måske en smule overhånd med markedets store begejstring over "reflation", og hvad det kommer til at betyde. De fleste af de største justeringer er bag os nu, og herfra skal vi se håndgribelige beviser på nogle af de her politiske tiltag, vurderer investeringschef Mark Lister fra Craigs Investment Partners i Wellington over for Bloomberg News. Fold sammen
Læs mere
Foto: FRANCK ROBICHON

Det betyder en opbremsning i den kapitalflugt, som de seneste dage har sendt mange af de mindre asiatiske aktiemarkeder ud i en nedadgående spiral.

- Tingene tog måske en smule overhånd med markedets store begejstring over "reflation", og hvad det kommer til at betyde. De fleste af de største justeringer er bag os nu, og herfra skal vi se håndgribelige beviser på nogle af de her politiske tiltag, vurderer investeringschef Mark Lister fra Craigs Investment Partners i Wellington over for Bloomberg News.

I Tokyo giver en mindre svækkelse af yen, siden markedsdeltagerne gik hjem tirsdag, anledning til stigninger.

- Det trækker gradvist med et "bull marked". Det skyldes to faktorer - den ene er hurtigere vækst i USA's økonomi, og en anden er en stærkere dollar, hvilket betyder en svagere yen, siger markedsstrateg Yoshinori Shigemi fra JPMorgan Asset Management i Tokyo ifølge Bloomberg News.

Nikkei-indekset øger 1,1 pct., mens Topix-indekset ligger med et plus på 1,2 pct.

De kinesiske markeder på fastlandet er blandt de få negative. Shanghai Composite-indekset falder 0,2 pct., og CSI- 300-indekset dropper 0,1 pct., mens børsen i Hongkong modsat ligger med et plus i Hang Seng-indekset på 0,6 pct.

På de øvrige markeder er der en stigning i Taiex-indekset i Taipei på 0,4 pct., mens Sydkoreas Kospi-indeks ligger med et plus på 0,8 pct., og Singapores Strait Times øger 0,6 pct.

Sydneys ASX-indeks lukker så godt som uændret.

Den amerikanske S&P 500-aktiefuture ligger med en stigning på godt 0,1 pct. onsdag morgen.