Asien: Brede plusser efter gode regnskaber og stærke Kina-data

De asiatiske aktieindeks avancerer tirsdag morgen, i takt med at investorerne vurderer endnu en runde indtjeningsrapporter, mens overraskende positive data fra den kinesiske fremstillingsindustri tegner godt for den globale økonomi.

I Tokyo har virksomheder som Nitto Denko og Mitsui Sumitomo Financial Group leveret gode regnskaber med kursstigninger til følge. Fold sammen
Læs mere
Foto: HOW HWEE YOUNG
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Omkring 20 pct. af de virksomheder, vi dækker, har hidtil opjusteret deres forventninger til hele året, og det er mere end sidste år. De fleste virksomheder har konservative dollar-yen-estimater, mens andre virksomheder udnytter en stærk efterspørgsel fra Kina,« siger aktiestrateg Kazuhiro Takahashi fra Daiwa Securities i Tokyo til Reuters.

I Tokyo har virksomheder som Nitto Denko og Mitsui Sumitomo Financial Group leveret gode regnskaber med kursstigninger til følge, selv om gevinsterne bliver noget stækket af en stærkere yen.

Nitto Denko stiger 4,7 pct., og Mitsui Sumitomo Financial Group øger 2,5 pct.

Nikkei 225-indekset stiger 0,3 pct., mens det bredere Topix-indeks ligger med et plus på 0,4 pct.

Også de kinesiske aktiemarkeder på fastlandet deltager i festen. Shanghai Composite stiger 0,4 pct., og CSI 300-indeks øger 0,6 pct., mens Hang Seng-indekset på børsen i Hongkong topper med et plus på 0,7 pct.

Blandt de øvrige markeder ligger Taiwans Taiex-indeks med et plus på 0,3 pct., Sydkoreas Kospi-indeks stiger 1,0 pct., og Singapores Strait Times øger med 0,1 pct.

Sydneys ASX 200-indeks slutter dagen med en gevinst på 0,8 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med stigninger på 0,2-0,4 pct.