Asien: Blandet udvikling i kølvandet af amerikansk præsidentvalg

De asiatiske aktiemarkeder ligger blandet fredag morgen, hvor især de mindre markeder siver som en sideeffekt af USA's præsidentvalg, der giver sig udslag i kapitaludstrømning, mens Tokyo fortsat får glæde af en styrket dollar.

Foto: BEHROUZ MEHRI.
Læs mere
Fold sammen

- Hvad der blev anset som en risikoreduktion, er vendt til det stik modsatte, og vi fortsætter med at se Trumps politik i et stigende positivt lys, siger markedsanalytiker Yutaka Takahashi fra Kyokuto Securities i Tokyo til Bloomberg News.

I Tokyo er investorernes humør cementeret af den markante svækkelse af yen, der har stået på siden onsdag. Nikkei-indekset og Topix-indekset ligger begge med et plus på 0,3 pct. efter at være startet en del højere tidlige fredag.

Også de kinesiske markeder på fastlandet er generelt positive. Shanghai Composite-indekset stiger 0,7 pct., hvilket også gælder CSI 300-indekset, mens børsen i Hongkong modsat falder 1,1 pct.

På de øvrige mindre børser ses en begyndende kapitalflugt til fordel for de mere udviklede vestlige markeder. Taiex-indekset i Taipei falder 2,1 pct., mens Sydkoreas Kospi-indeks ligger med et minus på 0,7 pct., og Singapores Strait Times handles 0,6 pct. lavere.

Børsen i Sydney går på weekend med et plus i ASX-indekset på 0,8 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med fald på knap 0,1 pct. fredag morgen.

TABEL

Indeks Udvikling (%)Nikkei 225+0,3Topix+0,3Hongkongs Hang Seng-1,1 China Shanghai Composite+0,7China CSI 300+0,7Taiwan Taiex-2,1Sydkoreas Kospi-0,7 Indiens BSE Sensex-1,4Singapores STI-0,6 Sydney ASX 200+0,8

Indeksværdi klokken 06.15