Asien: Blandet udvikling efter negativ start

De fjernøstlige aktiemarkeder starter den nye uge med generelle kursfald, mens kun de kinesiske børser viser positive takter.

Foto: KAZUHIRO NOGI.
Læs mere
Fold sammen

I løbet af mandagen er investorerne blevet mere positivt indstillet, og de indledende kursfald er aftaget i styrke, men en styrket japansk yen forsætter med at presse børsen i Tokyo i rødt.

- Yens styrke gør virkelig ondt i øjeblikket. Det ryster en masse investorers tillid til abenomics og den underliggende idé bag det at besidde japanske aktier. Det omfang af styrkelse, vi har set, har overrasket stort set alle, mener chefstrateg Steve Brice fra Standard Chartered Bank i Singapore ifølge Bloomberg Television.

I Tokyo falder det toneangivende Nikkei 225-indeks 1,0 pct., mens det bredere Topix-indeks ligger med et minus på 1,1 pct.

De kinesiske investorer har fået positive inflationstal fra myndighederne mandag morgen. Prisstigninger på 2,3 pct. for anden måden i træk fjerner den overordnede frygt for defaltionære forhold.

Shanghai Composite-indekset og CSI 300 stiger henholdsvis 1,8 pct. og 1,7 pct., og også Hongkongs Hang Seng-indeks øger 0,5 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger kort før klokken seks mandag med fald på under 0,1 pct.