Asien: Blandet effekt af amerikansk rentebeslutning

De asiatiske aktiemarkeder ligger blandet torsdag morgen, hvor analytikere og investorer har travlt med at evaluere de lokale effekter af Federal Reserves forventede renteforhøjelse og de efterfølgende kommentarer om inflation og forventede fremtidige stramninger.

Arkivfoto: De asiatiske aktiemarkeder ligger blandet torsdag morgen, hvor analytikere og investorer har travlt med at evaluere de lokale effekter af Federal Reserves forventede renteforhøjelse og de efterfølgende kommentarer om inflation og forventede fremtidige stramninger. Fold sammen
Læs mere
Foto: TORU HANAI

Lokalt har den kinesisk centralbank, Peoples Bank of China, fulgt op med at hæve renten, men dog kun marginalt og symbolsk.

»Essensen fra Fed-mødet var den grad af bekymring, der viste sig i form af for lav inflation,« siger seniorvalutastrateg Junichi Ishikawa fra IG Securities i Tokyo til Reuters.

I Tokyo trækker en svækket dollar ned i aktiemarkedet.

Nikkei-indekset falder 0,4 pct., mens det bredere Topix-indeks ligger med et minus på 0,3 pct.

På det kinesiske fastland er der også kursfald. Shanghai Composite dropper 0,2 pct., og CSI 300-indekset viger 0,4 pct., mens Hongkongs Hang Seng-indeks ligger tæt på uændret.

De amerikanske futures ligger med marginale stigninger torsdag morgen.

Indeks Udvikling (%)

Nikkei 225- 0,4

Topix- 0,3

Hongkongs Hang Seng 0,0

China Shanghai Composite -0,2

China CSI 300 -0,4

Taiwan Taiex +0,6

Sydkoreas Kospi +1,3

Indiens BSE Sensex +0,1

Singapores STI -0,9

Sydney ASX 200 -0,1

Indeksværdi kl. 5.45.

/ritzau/FINANS