Asien: Begejstringen aftager mens Tokyo dykker markant

Der var fra morgenstunden generelle kursstigninger i de asiatiske aktiemarkeder uden for Japan, men i takt med at dagen er skredet frem, har markederne i stigende grad mistet en del af begejstringen. Samtidig accelererer dykket i aktiekurserne i Tokyo efter en markant styrkelse af yen.

AFP PHOTO / TOSHIFUMI KITAMURA Fold sammen
Læs mere
Foto: TOSHIFUMI KITAMURA

Det er reaktionerne på onsdagens pressekonference med den kommende amerikanske præsident, Donald Trump, der sætter dagsordenen, og i lighed med opfattelsen i valutamarkedet og rentemarkedet, er skuffelsen udbredt.

- Markedet har sat spørgsmålstegn ved "Trump-handlen". Vi efterspurgte specifikke detaljer om skattereformer og andre pro-vækst ideer, som investorerne har indprist i markedet siden valget. Bevisbyrden ligger i politikken, men det har vi ikke set noget til. Den massive "Trump-handel" er sat på pause, og fanget i en "jeg vil se det, før jeg tror det"-situation, vurderer markedsstrateg Priya Misra fra TD Securities ifølge Bloomberg News.

I Tokyo får markedet klø af en styrkelse af yen mod en defensiv dollar. Nikkei-indekset falder 1,0 pct., mens det bredere Topix-indeks dropper 0,9 pct.

De kinesiske markeder på fastlandet har modsat en forholdsvis positiv dag. Shanghai Composite-indekset og CSI 300-indekset stiger begge 0,1 pct., mens børsen i Hongkong samtidig vender den tunge ende nedad med et fald på 0,2 pct. i Hang Seng-indekset.

Blandt de mindre nye markeder er der positive vinde på grund af det aftagende pres fra en stærk dollar og høje amerikanske renter. Sydkoreas Kospi-indeks ligger med et plus på 0,2 pct., og Taiwans Taiex-indeks stiger 0,7 pct., ligesom der er positive markeder i Malaysia, Indien, Thailand og Indonesien.

Singapores Strait Times stiger samtidig 0,3 pct., mens Sydneys ASX 200-indeks lukker handelsdagen af med en stigning på 0,2 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med fald omkring 0,2 pct. torsdag morgen.

/ritzau/FINANS