Asien: Aktiefald stoppet efter japansk krav om stabilisering

De fjernøstlige aktiemarkeder ligger blandede mandag morgen, hvor det fortsat er reaktioner på den britiske beslutning om at forlade EU-samarbejdet i sidste uge, der styrer markedet.

Arkivfoto: det japanske aktiemarked. Fold sammen
Læs mere
Foto: TORU HANAI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De store kursfald fra fredag er dog aftaget, da der nu i stedet er frygt for en indgriben fra officiel side for at stabilisere markedet.

Japans premierminister, Shinzo Abe, har ifølge finansminister Taro Aso mandag bedt om forskellige foranstaltninger til at stabilisere markederne. Det skete på et møde med regeringstoppen og Bank of Japans vicedirektør, Hiroshi Nakaso.

»Der er nogle forventninger til et politisk samarbejde. Men indtil vi rent faktisk ser det realiseret, er det svært for markedet at styrkes,« vurderer chefstrateg Shoji Hirakawa fra Tokai Tokyo Research Centre ifølge Bloomberg News.

Det toneangivende Nikkei 225-indeks reagerer markant positivt på meldingerne med en stigning på 2,0 pct., og det bredere Topix-indeks følger med op med et plus på 1,4 pct.

Stigningerne skal også ses i lyset af fredagens faldt på næsten 8 pct.

»Vi ser en korrektion på det noget overdrevne salg i det japanske marked. Når den japanske regering viser en fast holdning, er det psykologisk positivt,« siger investeringsstrateg Seiki Orimi fra Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities Co. i Tokyo til Bloomberg News.

De kinesiske fastlandsaktier ligger også i positivt territorium med plus i Shanghai Composite på 0,9 pct. og en stigning i CSI 300-indekset på 0,8 pct. Hang Seng-indekset i Hongkong følger den kraftigt generelle negative internationale udvikling med et fald på 0,7 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med fald på 0,4 pct. klokken 06.00 mandag.