Asien: Aktiedyk efter nye trusler fra Nordkorea

De asiatiske aktiemarkeder dykker markant efter fornyede trusler fra såvel USA som fra Nordkorea, hvilket får investorerne til at flygte over hals og hoved.

Nordkoreanske militære kilder sagde onsdag, at planer om et missilangreb på det amerikanske stillehavsområde Guam "omhyggeligt undersøges". Fold sammen
Læs mere
Foto: KCNA KCNA

De asiatiske aktiemarkeder dykker markant efter fornyede trusler fra såvel USA som fra Nordkorea, hvilket får investorerne til at flygte over hals og hoved.

Det brede MSCI-aktieindeks for Asien-Stillehavsregionen uden for Japan falder 0,5 pct., mens de japanske investorer må tage en øretæve på omkring 1,5 pct.

Nordkoreanske militære kilder sagde onsdag, at planer om et missilangreb på det amerikanske stillehavsområde Guam "omhyggeligt undersøges".

Truslen kom få timer efter, at USA's præsident Donald Trump adresserede Nordkorea i aggressive vendinger og truede med, at enhver trussel mod USA vil blive mødt med "ild og raseri".

»Usikkerhed over geopolitiske spændinger på den nordkoreanske halvø ramte, mens markedet allerede var trægt i defensiven af den vanlige sæsonmæssige afmatning i aktiviteten om sommeren«, siger chefstrateg Mutsumi Kagawa fra Rakuten Securities i Tokyo til Reuters.

De japanske investorer bliver dobbelt ramt, idet en samtidig styrkelse af yen på grund af valutaens status som sikker havn presser virksomhederne.

Nikkei 225-indekset falder 1,6 pct., mens det bredere Topix-indeks falder 1,5 pct.

På de kinesiske aktiemarkeder lægger skuffende kinesiske inflationsdata også en klam hånd på markedet. Shanghai Composite falder begge 0,2 pct., mens CSI 300-indekset som et af de får ligger i positivt territorium med en stigning på 0,1 pct.

Hang Seng-indekset på børsen i Hongkong falder til gengæld 0,9 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med fald på omkring 0,4 pct. onsdag morgen.