Asiatiske aktier: Hele regionen rives med i den globale nedtur

Arkivfoto fra børsen i Taipai, Taiwan. EPA/DAVID CHANG Fold sammen
Læs mere
Foto: DAVID CHANG

De asiatiske aktiemarkeder følger de globale markeders nedtur, efter at bekymringer over de mange vedvarende handelskonflikter lægger hindringer i vejen for investorernes lyst til risikable aktiver.

Det toneangivende Morgan Stanley Asia-Pacific-indeks uden for Japan ligger med et minus på 0,3 pct.

- Forhandlingerne mellem USA og Canada genoptages i dag, og det gør handelsspørgsmål til forsidestof med en vent-og-se-attitude på aktiemarkederne til følge, siger seniorstrateg Masahiro Ichikawa fra Sumitomo Mitsui Asset Management i Tokyo til Reuters.

Den første resultatløse diskussionsrunde om at genoplive den nordamerikanske frihandelsaftale (Nafta) sluttede fredag, hvilket har afkølet investorernes tillid.

- Så er der handelsproblemet mellem USA og Kina foruden turbulensen i de nye valutaer, som markedet også skal bekymre sig om, påpeger Masahiro Ichikawa.

Trods en mindre svækkelse af den japanske yen falder Nikkei-indekset 0,3 pct., mens det brede Topix-indeks dykker 0,7 pct.

I Kina er investorerne endnu mere negative. Shanghai Composite dykker 0,9 pct., og CSI 300-indekset ligger 1,1 pct. lavere, mens Hongkong sender Hang Seng-indekset ned med 1,7 pct.

Blandt de øvrige markeder ligger Singapores Strait Times-indeks med et fald på 0,8 pct., Taiwans Taiex-indeks er næsten uændret, mens Sydkoreas Kospi-indeks viger 0,2 pct., og Sydneys ASX-indeks står til at slutte dagen med et tab på 1,0 pct.

Futures på de store amerikanske aktieindeks ligger med fald på op mod 0,1 pct. onsdag morgen.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 -0,3
Topix -0,7
Hongkongs Hang Seng -1,7
China Shanghai Composite -0,9
China CSI 300 -1,1
Taiwan Taiex -0,0
Sydkoreas Kospi -0,2
Indiens BSE Sensex -0,1
Singapores STI -0,8
Sydney ASX 200 -1,0

Indeksværdi klokken 06.15.

/ritzau/FINANS