Asiatiske aktier: Handelshåb giver solide stigninger

De asiatisk aktiebørser ligger med solide stigninger onsdag på voksende optimisme om, at USA og Kina kan finde frem til en handelsaftale og undgå en total konfrontation, der vil forstyrre den globale økonomi alvorligt.

De asiatisk aktiebørser ligger med solide stigninger onsdag på voksende optimisme om, at USA og Kina kan finde frem til en handelsaftale og undgå en total konfrontation, der vil forstyrre den globale økonomi alvorligt. Fold sammen
Læs mere
Foto: TOSHIFUMI KITAMURA

MSCIs bredeste indeks for Asien-Stillehavets aktier ligger med et plus på 1,5 pct. hvilket sender indekset til et højeste niveau siden midten af december.

USA og Kina indvilgede i at forlænge handelsforhandlingerne i Beijing med endnu en dag, hvilket opfattes som tegn på fremskridt i de vanskelige forhandlinger.

Og selv om kilder påpeger, at parterne stadig er langt fra hinanden fra amerikanske krav til strukturreformer i Kina, vurderede USA's præsident, Donald Trump, natten over, at »forhandlingerne med Kina går rigtig godt«.

Stigningerne i de risikable aktiver er accelereret siden fredag, hvor Federal Reserve-formand Jerome Powell sagde, at han var opmærksom på risiciene for økonomien, og at Federal Reserve vil være tålmodig og fleksibel i de pengepolitiske beslutninger i år.

»Markederne har skaleret noget af den "ekstreme nervøsitet" tilbage, efter at Powell effektivt kom med lidt verbal lempelse. Håb om handelsforhandlinger mellem USA og Kina hjælper. En eller anden form for aftale vil sandsynligvis øge kinesisk import af naturgas, sojabønner og lignende fra USA. Men det vil nok være svært at løse de mere strukturelle problemer som intellektuelle ejendomsrettigheder,« siger investeringschef Miriam Fujito fra Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities i Tokyo til Reuters.

I Japan ligger det ledende Nikkei 225-indeks ligger 1,2 pct. højere, mens det brede Topix-indeks stiger 1,1 pct.

Markederne i Kina er med på vognen. Shanghai Composite-indekset øger 1,6 pct., og CSI 300-indekset stiger 1,0 pct., mens Hongkongs Hang Seng-indeks ligger med et plus på hele 2,5 pct.

Blandt de øvrige markeder lukker Taiwans Taiex-indeks 1,8 pct. højere, mens Kospi-indekset i Seoul ligger med et plus på 2,0 pct., og Singapores Strait Times-indeks øger 1,1 pct.

Sydneys ASX-indeks slutter dagen med et plus på 1,0 pct.

Futures for de store amerikanske aktieindeks ligger med stigninger på 0,5-0,6 pct. onsdag morgen.

Indeks Udvikling (%):

  • Nikkei 225 +1,2
  • Topix +1,1
  • Hongkongs Hang Seng +2,5
  • China Shanghai Composite +1,6
  • China CSI 300 +1,9
  • Taiwan Taiex +1,8
  • Sydkoreas Kospi +2,0
  • Indiens BSE Sensex +0,5
  • Singapores STI +1,1
  • Sydney ASX 200 +1,0

Indeksværdi klokken 06.15.

/ritzau/FINANS