Arkil og Simcorp i tovtrækkeri, mens C20 puster ud

Det er B-kæden af mellemstore børsnoterede selskaber, der styrer i dagens aktiemarked.

Foto: Shutterstock

Det er B-kæden af mellemstore børsnoterede selskaber, der styrer i dagens aktiemarked. Og blandt dem ses de største udsving hos Arkil, der stiger 9,5 pct. til 1150 kr. efter en opjustering af forventningerne, mens regnskabsaktuelle Simcorp straffes med et fald på 9,0 pct. til 367,30 kr. for en nedjustering.

Imens mister fodboldselskabet Parken 5,7 pct. til 90,50 kr., efter at FCK onsdag aften blev sparket ud af Champions League og i stedet må nøjes med det mindre lukrative gruppespil i Europa League.

Blandt eliteindeksets C20-aktier er bevægelserne derimod begrænsede, og samlet set bevæger indekset sig blot 0,3 pct. op til niveauet 1162,0 torsdag middag.

MÆRSK I BUND OG LUNDBECK I TOP

Nederst i indekset ligger Mærsk-aktierne med et fald på 1,4 pct. til 12.530 kr. for A-aktien, mens Novozymes ligger i toppen med et plus 1,5 pct. til 314,70 kr.

Der er ingen selskabsspecifikke nyheder for de to selskaber, men for Mærsk kan det have interesse, at havneoperatøren DP World, der er konkurrent til APM Terminals, har fremlagt et regnskab for første halvår, der viste en lille stigning i omsætningen, mens nettooverskuddet faldt sammenlignet med samme periode året før. Terminaloperatøren meddelte desuden, at den ser, at verdenshandlen er på vej frem.

VENTER PÅ JACKSON HOLE

I helikopterperspektiv er opmærksomheden rettet mod centralbankkonferencen i Jackson Hole i den amerikanske stat Wyoming, som begynder tirsdag med deltagelse af politikere, økonomer og centralbankchefer. Blandt andre chefen for den amerikanske centralbank, Federal Reserve, Fed, Janet Yellen og hendes chefkollega fra Den Europæiske Centralbank, ECB, Mario Draghi.

»Vi venter nu lidt på Jackson Hole, hvor Yellen skal tale i morgen. Jeg tror, at det er den næste store ting for markedet at få et hint fra hende om, hvad hun tænker om pengepolitikken og balancen, der skal lidt nedad. Man håber da på, at hun kommer ind på de ting,« siger senioraktierådgiver i Jyske Bank Martin Munk.

Derimod har seniorrådgiveren ikke de store forventninger til udtalelserne fra Mario Draghi, der allerede onsdag udtalte sig i Lindau i Tyskland, uden at der ifølge Martin Munk kom noget særligt frem.

Forventningerne frem til Jackson Hole kan meget vel have bragt torsdagens aktiemarked ind i et vakuum, mener han.

»Det, der har styret markedet de sidste 14 dage, er situationen mellem USA og Nordkorea, og den er så lidt aftagende, og så har det været præsident Trumps kommentarer til alle mulige forskellige ting. Og herhjemme har vi haft en masse regnskaber, som har givet selskabsspecifikke bevægelser. Men nu er vi forbi regnskabssæsonen, og så får vi fokus mod ECB og Fed.,« vurderer Martin Munk.

TO SELSKABSSPECIFIKKE C20-NYHEDER

Torsdagens har budt på to selskabsspecifikke C20-nyheder:

Royal Bank of Canada har haft Carlsberg under lup, og finanshuset løfter kursmålet for bryggeriaktien til 710 kr. fra 650 kr., mens den relativt neutrale anbefaling »sector perform« fastholdes, viser data fra Bloomberg News. Carlsberg-aktien ligger 0,3 pct. lavere i 715,50 kr.

Pandora-aktien stiger marginale 0,6 pct. til 634 kr. torsdag middag. Smykkeselskabet får senere på dagen branchenyt fra de amerikanske smykkeforhandlere Signet Jewelers samt Tiffany, der begge fremlægger regnskab for andet kvartal.

MYLDER AF REGNSKABER

Mere lokalt har de danske handlere et mylder af regnskabet fra små og mellemstore selskabet at tage stilling til.

Før handelsstart fremlagde Scandinavian Tobacco et regnskab for andet kvartal, der viste en tilbagegang i omsætningen, og nettoresultatet landede noget lavere end i kvartalet sidste år. Samtidig fastholdt selskabet sine forventninger til helåret. Tobaksaktien stiger 1,8 pct. til 107,90 kr.

Simcorp straffes hårdt for at sænke forventningerne til overskudsgraden, EBIT-marginen, til 24-27 pct. målt i lokal valuta i 2017 mod tidligere 25-28 pct., mens det fastholdt den tidligere udmeldte forventning til omsætningsvæksten. Selskabet skriver desuden i regnskabet, at valutamodvind ventes at påvirke væksten negativt med 1,4 pct.point mod en tidligere forudset negativ indflydelse på 0,1 pct.point.

Omvendt har Alm. Brand har fremlagt regnskab med opjusterede forventninger til overskuddet før skat til 700-800 mio. kr. fra det tidligere udmeldte niveau på 600-700 mio. kr. Aktien ligger uændret i 62,50 kr.

Columbus' regnskab for andet kvartal viste fremgang i både omsætningen og nettoresultatet, mens selskabet fastholdt forventningerne til hele 2017, og aktien stiger 2,4 pct. til 13 kr.

Fra Glunz & Jensen viste torsdagens regnskabstal, som gælder for 2016/17, at en større turnaround har været en bekostelig affære, der giver selskabet et underskud på 61 mio. kr. mod et underskud året før 8,9 mio. kr. Reaktionen er et lille fald på 0,6 pct. til 49 kr.

Entreprenørselskabet Arkil opjusterer forventningerne til overskuddet før skat med 30 mio. kr. til 90-120 mio. kr.

Også Jeudan, Sanistål, Zealand Pharma, A & O, Lån & Spar, Nordfyns Bank, Fynske Bank, Glunz og Gabriel er klar med regnskaber i løbet af dagen.

JUSTERINGER

Ud over regnskaberne har torsdagens budt på flere justeringer af kursmål og anbefalinger for de mellemstore selskaber.

William Demant har fået løftet sit kursmål af det amerikanske børshus Bernstein til 120 kr. fra 105 kr. Det er dog fortsat langt fra den nuværende kurs på aktien, der torsdag stiger 0,6 pct. til 169,60 kr. Finanshuset holder desuden fast i anbefalingen »sælg«.

Isoleringsproducenten Rockwool fremlagde onsdag et regnskab for andet kvartal, der bød på en opjustering af vækstforventningerne, og nu hæver Nordea kursmålet for selskabets B-aktie til 1650 kr. fra tidligere 1490 kr. og gentager købsanbefalingen, og Danske Bank hæver sit kursmål til 1700 kr. fra 1500 kr. Rockwools B-aktie stiger 1,9 pct. til 1150 kr.

Hos finanshuset ABN Amro løftes anbefalingen for rederiet Norden til køb fra hold, og kursmålet hæves til 150 kr. fra 130 kr. Rederiaktien stiger 1,1 pct. til 120,90 kr.

Topdanmark får løftet kursmålet til 240 kr. fra 215 kr. af Credit Suisse, mens anbefalingen fortsat lyder på »neutral«. Aktien stiger 0,8 pct. til 125 kr.

/ritzau/FINANS