Arbejdende amerikanere holder aktierne oven vande

Pæne tal for ledigheden i USA holdt fredagshumøret oppe hos investorerne, der lod aktierne ende i plusser over hele linjen.

Foto: Scanpix. Køerne foran jobcentrene i USA er ikke så lange som først frygtet.
Læs mere
Fold sammen
De voksende køer foran de amerikanske jobcentre har givet dybe furer i panden på investorerne, som har tvivlet på krisens slutning. Så da det i dag viste sig, at antallet af de arbejdsløse amerikanere ikke er så stort som frygtet, gav det anledning til højt fredagshumør på Wall Street.

"Nøgletal har på det seneste vist tegn på økonomisk bedring, og nu bakker ledighedstallene altså op om den konklusion," siger Jeff Kleintop, chefstrateg hos LPL Financial til CNNMoney.com.

Også præsident Barack Obama benyttede de pæne jobtal til at klappe sig selv og sin administration på skulderen og sige "godt arbejde". For nok er krisen langt fra slut, men ledighedstallene er et tegn på, at hans folk ved, hvad de gør.

"Arbejdspladser bliver nedlagt i det halve af det omfang, som vi havde ventet, da jeg blev præsident. Vi har fået det finansielle system væk fra afgrundens rand," sagde Obama ifølge Ritzaus Bureau.

"Mens vi har reddet økonomien fra katastrofen, så er vi også begyndt at lægge et nyt grundlag for vækst", lød det fra præsidenten.

De tre ledende aktieindeks lukkede alle i plus. Dow Jones sluttede ugen med et plus på 1,26 procent til indeks 9.372,49, mens Nasdaq var oppe med 1,42 procent til indeks 2.001,12. og S&P-indekset lukkede med et plus på 0,00 procent til indeks 1.010,58 .