Apple trak tech-aktierne ned

De amerikanske aktiemarkeder lukkede uens torsdag med plusser til de industrielle akter, mens teknologiaktierne igen måtte bide i græsset med et styrtdyk i den tunge Apple-aktie.

- Apple vejer tungt på Nasdaq-børsen. Og investorerne er mere fokuseret på indtjeningen i de enkelte selskaber, nu hvor Repræsentanternes Hus har forlænget gældsloftet til midten af ​​maj, siger senioraktiehandler Ryan Larson fra RBC Global Asset Management til CNN. Fold sammen
Læs mere
Foto: ADRIAN BRADSHAW

Investorerne havde fortsat fokus på de mange regnskaber, og et sæt gode økonomiske data og et overraskende lavt antal nye ledige skubbede til den positive udvikling.

Dow Jones Industrial Average sluttede torsdag med en stigning på 0,3 pct., det bredere S&P 500 lukkede uændret, mens det teknologitunge Nasdaq-indeks igen lå under for en kraftig negativ udvikling i Apple, som trak indekset ned til et minus på 0,7 pct.

Fredag morgen ligger Dow Jones- og Nasdaq-futuren med et fald på 0,2 pct. i Tokyo, mens S&P 500-futuren dropper 0,3 pct.

Torsdagens store samtaleemne var igen Apple. It-koncernens regnskab, som blev offentliggjort onsdag efter børstid, skuffede i den grad investorerne, der kvitterede med at sende aktien i et veritabelt styrtdyk i eftermarkedet. Torsdag skulle kursniveauet så be- eller afkræftes på Wall Street, og her var ingen tvivl - aktien sluttede med et fald på 12,4 pct.

- Apple vejer tungt på Nasdaq-børsen. Og investorerne er mere fokuseret på indtjeningen i de enkelte selskaber, nu hvor Repræsentanternes Hus har forlænget gældsloftet til midten af ​​maj, siger senioraktiehandler Ryan Larson fra RBC Global Asset Management til CNN.

Det republikansk dominerede Repræsentanternes Hus vedtog onsdag at suspendere det amerikanske gældsloft frem til maj, hvilket giver politikerne et pusterum til at forhandle sig frem til en langtidsholdbar løsning på de amerikanske budgetproblemer.

Teknologiaktierne har domineret de seneste dage og torsdag var det så it-giganten Microsoft, som annoncerede regnskabstallene for fjerde kvartal af 2012, andet kvartal i softwareselskabets regnskabsår.

Salget af styresystemet Windows steg 24 pct. til 5,8 mia. dollar i kvartalet, hvor Windows 8 blev lanceret. Dermed var det slut på fire kvartalers salgsnedgang. Men der var ikke tale om samme slags salgsvækst som ved tidligere lanceringer af operativsystemer. Da Windows 7 blev lanceret, steg salget 76 pct., og da Windows Vista kom på markedet, steg salget 65 pct.

Regnskabet blev fremlagt efter børstid, og selv omsætningen lå over analytikernes estimater, kunne indtjeningen ikke helt matche forventningerne. Investorerne kvitterede med at sende Microsoft-aktien ned med 1,5 pct. i eftermarkedet.

Blandt de øvrige selskaber var der klap på skulderen til Amazon. Det Seattle-baserede internethandelsselskab meddelte, at man er i gang med at erhverve Ivona Software - et selskab som udvikler "tekst-til-tale-teknologi". Amazon steg 2,1 pct.

Xerox steg 2,2 pct. efter en kvartalsudvikling som slog analytikernes forventninger. Indtjening eksklusive nogle elementer var 30 cents per aktie, eller en anelse mere end det gennemsnitlige analytikerestimat på 29 cents.

Ebay, der driver verdens største online markedsplads, avancerede 3,4 pct. og endte på det højeste niveau siden 2005.

Der var et godt regnskab fra flyselskabet United Continental, og aktien lukkede med en stigning på 2,2 pct.

De amerikanske investorer delte ikke de danske kollegers indstilling til Novo Nordisk torsdag. Modsat tendensen i København steg koncernens ADR'er på Wall Street - torsdag med 0,5 pct. til 181,03 dollar. Med en dollarkurs torsdag morgen på 5,5860 kr., svarer det til en slutkurs på 1011,23 kr. Det er 4,23 kr. mere end ved børsslut i København, hvor papiret lukkede i 1011 kr. efter et fald på 0,5 pct.