Apple på himmelflugt: Opnår lukkerekord og krydser milepæl

Teknologigiganten Apples aktie lukkede mandag i en rekord på 133,29 dollar, eller 934,1 kr., og investorer føjer dermed lidt ekstra til verdens i forvejen mest værdifulde selskab.

Arkivfoto. Teknologigiganten Apples aktie lukkede mandag i en rekord på 133,29 dollar, eller 934,1 kr., og investorer føjer dermed lidt ekstra til verdens i forvejen mest værdifulde selskab. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHARLES PLATIAU

Stigningen forklares med optimisme blandt investorer omkring den kommende iPhone og selskabets store likvide beholdninger, der har ført til en stribe af opjusterede kursmål fra topbankerne.

Det skriver Financial Times.

- I vores optik er Apple fortsat en af de mest undervurderede aktier i verden, skrev analytikeren Brian White fra finanshuset Drexel Hamilton for nyligt om selskabet.

Aktien er indtil videre steget 15 pct. i 2017 og med hele 40 pct. i de seneste 12 måneder, hvilket har bragt selskabet op på en markedsværdi på 700 mia. dollar, eller 4900 mia. kr.

Apple har hele 230 mia. dollar, eller 1600 mia. kr., i likvide beholdninger uden for USA. Midler, som eksperter venter, at den nye Trup-administration vil lade Apple hente hjem til USA under meget favorable skattevilkår, hvilket kan føre til yderligere udbytter eller aktietilbagekøb.

Apples markedsværdi er steget med mere end 1000 pct. i de seneste ti år, skriver Financial Times.