Apple er nu 700 mia. dollar værd

Børsværdien på den amerikanske gigant Apple rundede 700 milliarder dollars, da det amerikanske marked lukkede i går og understreger dermed deres førerposition.

Det går godt for det amerikanske selskab med det genkendelige logo, der lige har rundet 700 milliarder dollars i værdi. Foto: Philippe Huguen, Scanpix. Fold sammen
Læs mere
Foto: PHILIPPE HUGUEN

Apple er endnu en gang med til at slå deres position som verdens mest værdifulde selskab fast. Dets værdi rundede nemlig som det første 700 milliarder dollars på den amerikanske børs, da den lukkede i går.

Det er blandt andet lanceringen af betalingsservicen Apple Pay, der har været med til at bidrage, og Apple-topchef Tim Cook har udtalt, at det er vokset meget hurtigere end forventet, siden den blev lanceret i oktober.

Topchefen siger også, at han mener, der skal noget tilbage til investorerne, men at Apple ikke kommer til at betale tilbage, før noget af overskuddet er investeret i blandt andet research, udvikling og udvidelse af butikker.

Elektronikgiganten har løftet sløret for planer om en 850 millioner dollars investering i et solcelleanlæg i hjemstaten Californien, der skal forsyne kontorer og butikker i staten med vedvarende energi. Det kommer også til at betyde betydelige besparelser i Apples energiforbrug.

Fremadrettet kommer Apples vækst blandt andet til at afhænge af, hvordan markedet tager imod deres ur, der er planlagt til at blive lanceret til april. Uret kommer ifølge Tim Cook til at overraske folk med, hvor meget det kan, fra helbredskontrol til kommunikation.