APM/Lindø-dir: Græsk ordre stiller krav til organisationen (Opd)

 

Med en ny aftale med den græske rederigruppe Carras Hellas Group opererer Lindøværftet nu inden for fire forskellige skibstyper. Og det stiller store krav til organisationen og værftets medarbejdere, understreger værftets direktør Finn Buus-Nielsen.

 

- Idet vi bygger op til fire forskellige produkter samtidigt, er der ingen tvivl om, at det stiller store krav til organisationen - også med hensyn til fleksibilitet. At man er parat til at bevæge sig fra det ene til det andet, at man er villig til at uddanne og dygtiggøre sig inden for områder, hvor man ikke har arbejdet før. Så det stiller store krav, og det er vi meget bevidste om, siger Finn Buus-Nielsen til RB-Børsen.

 

Med aftalen bliver ordrebogen hos Lindøværftet fyldt yderligere op, idet der frem til 2010 skal bygges indtil flere skibe af typen Capesize Bulk Carriers til det græske rederi. Finn Buus-Nielsen vil dog hverken oplyse om økonomi eller antal af skibe, som aftalen medfører. Men aftalen er vigtig for det kriseramte værft, understreger værftsdirektøren.

 

- Det er jo altid vigtigt for væftet at få nye ordrer. Vi er selvfølgelig glade for, vi kan være med her. Men det er jo også i erkendelsen af, at vi er i et rigtig godt marked, når vi snakker bulk-skibe. Derfor vil det arbejde, som vi gør med at blive konkurrencedygtige, ikke stoppe, blot fordi vi kan lave de ordrer her, siger Finn Buus-Nielsen.

 

Ud over de nye bulk skibe, indeholder ordrebogen hos Lindø-værftet fortsat containerskibe på 7000 teu samt ro/ro-skibe (roll on/roll off) og flådeskibe til søværnet. Finn Buus-Nielsen oplyser, at der lige nu arbejdes med en strategi, der går ud på at gå efter de muligheder for skibsordrer, der er. Men på sigt kan der komme en anden strategi, hvor der måske skal satses på flere eller færre skibstyper. Men det vil Finn Buus-Nielsen ikke kommentere nærmere på nuværende tidspunkt.

 

Han pointerer dog, at der lige nu ikke er flere igangværende forhandlinger om nye kontrakter til værftet.

 

- Vi har hele tiden forskellige projekter, som vi ser på. Hvis der så kommer konkrete forhandlinger på et tidspunkt, vil vi selvfølgelig arbejde videre på den front, tilføjer Lindø-chefen.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )