APM-topchef: Markant fremgang i containerforretning

A.P. Møller - Mærsks afgående topchef Jess Sødeberg er tilfreds med fremgangen resultatet i containerforretningen - til trods for, at tallene stadig er røde.

A.P. Møller - Mærsks containerforretning kom ud af årets første seks måneder med et underskud i containerforretningen på 0,9 mia. kr. Det samlede resultat steg for A.P. Møller - Mærsk steg dog til 1,6 mia. dollar fra 1,2 mia. dollar året før.

- Forbedringen i forhold til 2006 skyldes primært en markant fremgang i gruppens containerforretning. Dertil kommer en stigning i nettoresultaterne for Maersk Tankers, Maersk Contractors og Maersk Supply Service, drevet af øgede salgsavancer, siger Jess Søderberg i en kommentar til regnskabet.

- Til gengæld var resultatet af gruppens olie- og gasaktiviteter, som ventet, væsentligt lavere end i 1. halvår 2006. Dette skyldes primært de stærkt øgede afskrivninger, yderligere skat i Algeriet samt øgede efterforskningsaktiviteter, tilføjer APM-topchefen, der i løbet af efteråret bliver afløst af Nils Smedegaard Andersen på posten som topchef for A.P. Møller - Mærsk.

(RB-Børsen)