APM Terminals: Vækst i Port Said-terminal på 34 pct. i 2008

APM Terminals håndterede i 2008 34 pct. flere containere gennem Port Said-terminalen Suez Canal Container Terminal (SCCT), som A.P. Møller - Mærsks havnearm ejer 55 pct. af. I alt blev der håndteret 2,4 mio. teu (20 fods containerenhed), svarende til omkring 20 pct. af al omskibning af containere i den østlige del af Middelhavet og Det Sorte Hav, oplyser selskabet.

Den globale økonomiske krise har påvirket containertrafikken, således at handlen mellem Asien og Europa er mindsket de seneste to kvartaler efter at være vokset med 10-15 pct. i de foregående tre år, påpeger selskabet.

- Vi forventer et fald i aktiviteten, men vi er overbevist om, baseret på den succes vi har haft og den operationelle effektivitet vi leverer, at vi vil være i stand til at fylde ledig kapacitet med nye forretninger. 2009-volumener ventes at forblive stabile eller overstige 2008-niveauet. SCCT vil fokusere endnu mere på at finde skræddersyede løsninger til vore kunder for at tilpasse os det ændrede marked, siger Martin Pedersen, kommerciel chef hos APM Terminals.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )