APM: Tanger-terminal holdt tidsplan og budget - dir (Opd)

 

A.P. Møller - Mærsk' nye terminal i Tanger i Marokko har både holdt budgettet og fulgt tidsplanen. Det oplyser direktør for APM Terminals Tangier, Etienne Rocher, til RB-Børsen.

 

- Vi havde sagt, at terminalen var klar til brug i juli 2007, og det første skib anløb den 26. juni, så vi var faktisk fire dage forud for tidsplanen, siger Etienne Rocher.

 

Ved projektets start for to år siden blev det oplyst, at der var tale om en investering på 150 mio. euro (1,1 mia. kr.), og det tal holder ifølge direktøren.

 

- Vi har holdt budgettet, og investeringen kommer ikke over de 150 mio. euro, siger Etienne Rocher.

 

Først til oktober vil terminalen, som er en dybvands containerterminal, stå klar med sin fulde kapacitet. I første omgang er det kun halvdelen, der er åbnet, og Maersk Line er den eneste kunde.

 

- Maersk Line er vores første kunde, men vi venter at få flere kunder, som ikke er Mærks-ejede. APM Tanger ligger lige ud til Gilbratarstrædet, hvor mange ruter kommer forbi. Det gælder både øst/vest og nord/syd, og vi har talt med mulige kunder, som har vist meget stor interesse, siger Etienne Rocher og tilføjer, at der forhandles i øjeblikket.

 

Den nye terminal i Tanger er konsekvensen af flere ting. De marokkanske myndigheder er i færd med et større infrastruktur-projekt, der ud over havnen også omfatter jernbaner og veje dertil. Desuden er der efterspørgsel til en ekstra terminal, da verdenshandlen vokser og vokser, og der med Gilbratarstrædet er tale om en meget strategisk beliggenhed. Endelig er der det forhold, at APM Terminals nærmeste terminal - i Algeciras på den spanske sydkyst blot få kilometer væk - er ved at nå kapacitetsgrænsen.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )