APM: Første samlede underskud nogensinde

Det friske halvårsregnskab fra A.P. Møller – Mærsk bekræfter frygten for, at Danmarks største koncern kommer ud af året med det første samlede underskud nogensinde.

Aldrig før i rederiets mere end 100-årige historie er rederiet kommet ud af et regnskabsår uden at tjene penge. Men den verdensomspændende økonomiske krise, kombineret med lav oliepris og svag dollar, kan ende med et samlet minus for 2009 på omkring 6 mia. kr., viser halvårsregnskabet.

Med tabet på 3 mia. kr. i første halvår og udsigt, med alle de usikkerheder, som den økonomiske situation giver, til et tilsvarende tab i andet halvår, sætter A.P. Møller – Mærsk altså negativ rekord.

Og at den økonomiske krise slår hårdt ses af, at koncernen har fået barberet omkring en fjerdel af sin omsætning, ligesom koncernens cash-flow var 42 pct. Under samme periode i fjor.

Koncernens aktionærer har ellers vænnet sig til stigende overskud og flotte kursstigninger, men det har krisen betydet en brat afslutning for. I løbet af det seneste år er A.P. Møller – Mærsk-aktien således blevet mere end halveret i værdi.