APM fik benene ned på jorden

De danske aktier lagde tirsdag morgen positivt ud, men begyndte inden middag at tabe terræn igen. Den udvikling fortsatte resten af tirsdagen og således lukkede C20-indekset 1,1 pct. lavere i 495,76. Mærsk trak ned, mens Vestas fik opmærksomhed.

A.P. Møller - Mærsks B-aktie faldt 2,5 pct. til kurs 69.900 efter den seneste uges tid at have vundet i omegnen af 6 pct. Finanshuset Exane BNP Paribas hævede tirsdag sit kursmål på APM's B-aktie med 4.000 til 76.000. Finanshuset venter, at der bliver større fokus på shareholder value hos APM. Exane BNP Paribas ser desuden flere og flere indikationer på, at raterne på containerfragt nåede bunden i første kvartal 2007 og venter derfor, at fragtraterne vender tilbage på et højere niveau i andet halvår.

Investeringsbanken Morgan Stanley ser mere positivt på Vestas. Således hævede Morgen Stanley anbefalingen på vindmøllegiganten til "ligevægt" fra "undervægt". Samtidig næsten tredobler Morgan Stanley fair værdien på vindmølleaktien. Fair værdien på 12 måneders sigt opjusteres til 320 kr. mod 110 kr. tidligere. Vestas lukkede 0,7 pct. højere i kurs 375.

Den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs hævede sin anbefaling af William Demant til "neutral" fra "sælg". Kursmålet på 12 måneders sigt blev sat til 580 kr. William Demant lukkede 0,9 pct. højere i kurs 540.

Lundbeck, der lukkede 1,6 pct. lavere i kurs 137,5, har indgået en aftale med et britisk datterselskab til det indiske Shasun Chemicals & Drugs. Aftalen giver Lundbeck ret til at bruge Shasuns Buchwald-teknologi. Teknologien gør det muligt at fremstille pharmaceutiske produkter hurtigere og billigere.

Danisco lukkede 0,1 pct. højere i kurs 416,5. En mindre aktionær ønsker virksomheden delt op i en ingrediensdel og en sukkerdel. Motivationen skulle være en aktiekurs, der stort set ikke har bevæget sig i ti år, skriver RB-Børsen. Nordea ser positivt på ideen.

- Vi ser et eventuelt strategiskifte som positivt, der kan gøre virksomheden mere fokuseret, skrev Nordea.

Rovsing-aktien steg knap 9 pct. til 14,60 under forholdsvis flittig handel. I et interview med RB-Børsen oplyste Rovsings direktør, Henrik Lunde, og bestyrelsesformand, Søren A. Rasmussen,, at de venter indtægter fra salg af selskabets software til den tyske bilindustri i 2008.

Keops vil fokusere på kerneforretningen. Således har ejendomsselskabet solgt en del af sin aktiepost i finanshuset Capinordic og har nu 19,2 pct. mod tidligere 31,3 pct. Keops steg 0,9 pct. til kurs 23,8, mens Capinoridc lukkede uændret i kurs 27.

- Vi har solgt ud, da vi vil fokusere på vores kerneforretning. Der har vi vurderet, at vores ejerandel i Capinordic ikke er en del af vores kerneforretning, sagde finansdirektør Michael Rosenvold fra Keops til RB-Børsen.

RB-Børsen