APM-direktør ser overskud i containerforretning i 2007

Første halvår bød på skuffende røde tal på bundlinien for det største forretningsområde i A.P. Møller - Mærsk, som er containerforretningen anført af rederiet Maersk Line. Men ved udgangen af 2007 vil farven være skiftet til sort, lover regnskabsdirektør Per Møller.

- Generelt er vi rimeligt tilfredse med den forbedring, vi har set på de fleste linier ned gennem regnskabet. Vi er selvfølgelig ikke tilfredse med, at containerforretningen viser et negativt resultat i første halvår, men vi er meget tilfredse med den forbedring i containerforretningen, vi har set. Samtidig er vi rimelig faste i mælet omkring, at vi venter et overskud i containerforretningen for hele året - omend på et beskedent niveau, siger Per Møller til RB-Børsen.

- Vi startede første halvår med lave rater, og vi har også haft store udgifter til ruteomlægninger, hvor der er flyttet en del kapacitet fra USA til Europa-ruterne. Vi bygger forventningerne om et overskud i containerforretningen på, at raterne er steget pænt gennem første halvår, hvor vi sidste år så et fald i raterne. Så udgangspunktet ved indgangen til andet halvår er bedre end udgangspunktet ved indgangen til første halvår, konstaterer regnskabsdirektøren.

(RB-Børsen)