APM: Aktiekurs uberørt af Kina-kritik - Handelsbanken

Læs mere
Fold sammen
Investorerne i A. P. Møller-Mærsk behøver ikke frygte for værdien af deres aktier efter weekendens kritik af arbejdsforholdene på containerfabrikken i Dongguan i Sydkina. Kritikken rettes blandt andet mod ordensreglementet på fabrikken samt støjgener, men det er ikke noget, der vil få betydning for aktiekursen, vurderer Handelsbankens analytiker Dan Togo Jensen.

- Rent børsmæssigt har det ikke den store betydning. Der er nogle enkelte etiske udenlandske investorer, der investerer ud fra den type kriterier, men den slags sager har ikke nogen kursmæssig påvirkning, siger han til RB-Børsen.

Hans pointe understreges af, at kursen på de to A. P. Møller-Mærsk aktier mandag formiddag ligger med et fald på under 1 pct., dagen efter, at der både i tv og aviser blev rejst kritik af forholdene på containerfabrikken. Men selvom kursen ikke påvirkes, er det alligevel vigtigt for A.P. Møller-Mærsk at håndtere sagen ordentligt, ikke mindst af hensyn koncernens image.

- Kina er et utroligt vigtigt land for A.P. Møller-Mærsk, så det er vigtigt, at de lægger sig på linje med konkurrenterne og overholder lovgivningen, siger Dan Togo Jensen. Han understreger, at containerfabrikken i Kina ikke er en stor aktivitet for A. P. Møller-Mærsk.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )