APM advares mod familieledere - ugebrev

 

A.P. Møller - Mærsk-familien ser ud til at ruge på næste generation af topledere til mastodonten, da to af Mærsk McKinney Møllers børnebørn i al stilhed er blevet kørt i stilling. Ny forskning fra Copenhagen Business School viser imidlertid, at der er grund til at tænke sig godt om, før man overlader virksomheden til et familiemedlem, skriver Økonomisk Ugebrev.

 

- Erfaringen viser, at det sjældent er en god ide, at børnene kommer ind og overtager ledelsen i store virksomheder. Det at arbejde i en virksomhed, der er domineret af familien, gør, at man bliver beskyttet. Der er ingen, der tager kritisk stilling til, om man er god eller dårlig til sit job, og det betyder, at man mister nogle vigtige erfaringer, siger mangeårig revisor og partner i Ernst & Young Teddy Wivel til ugebrevet.

 

Den nye undersøgelse er foretaget af Centre for Economic and Business Research (CEBR), som har set nærmere på, hvordan danske familievirksomheder klarer sig.

 

- Det går generelt set væsentligt bedre, når det ikke er børnene eller et familiemedlem, der overtager chefstolen, fortæller Morten Bennedsen, professor og forskningschef i CEBR.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )