Anklagerens 1.318 sider handelsdata er ikke nok for Parken-forsvarere

Retssagen mod den tidligere top i Parken kommer formentlig til at strække sig langt ind i retsagens reservedage, for flere advokat vil have yderligere tekniske gennemgange af de enorme mængder handelsdata, som anklageren allerede har samlet.

Károly Németh, som ses på billedet her, vil fremlægge en række dybere, tekniske analyser i sagen mod den tidligere Parken-top Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang

En handel på børsen er ikke bare en handel på børsen. Slet ikke i en sag, der handler om kursmanipulation.

Det står efterhånden krystalklart for alle de medvirkende i retssagenmod den tidligere Parken-top.

Retssagen centrerer sig om anklagerens tiltale om kursmanipulation begået mellem november 2007 og august 2008, og der er hentet enorme mængder, detaljeret handelsdata som bevismateriale. Helt præcis er der samlet 1.318 sider ind med 30-50 linjer handelsinformation på hver, men det er ikke nok.

I dag fremlagt to forsvarere, Jakob Lund Poulsen og Károly Németh fra henholdsvis Stagetorn Wenzel Lund Poulsen samt Németh & Sigetty, nemlig krav om yderligere analyser af handelsdata.

Særlig Károly Németh brugte i retten en halv times tid på at fremlægge nogle analyser, som han selv havde foretaget.

Når anklageren ser på Parkens handel med egne aktier, tager de udgangspunkt i den seneste indgåede handel - her mener Németh, at man skal se på gennemsnitskurser i stedet. Det er ret interessant, fordi de handler, der er ført over i anklageskriftet, baserer sig på anklagerens opgørelsesmodel. Dermed sår Németh igen tvivl om anklageskriftet.

Jakob Lund Poulsen nåede ikke at fremlægge de data, som han gerne vil have analyseret dybere, men han gav udtryk for, at de ville komme.

Dermed er det meget sikkert, at retssagen kommer til at bevæge sig ind i sine reservedage. Det var forventningen, at der skulle træffes en afgørelse i slutningen af marts, men vi kan meget vel ende med at tage april såvel som maj og juni i brug.

Alle de tiltalte i sagen nægter sig skyldige.