Andersen & Martinis topchef er klar til en afnotering

Danmarks største bilforhandler kan være på vej ud af fondsbørsen.

Danmarks største bilforhandler Andersen og Martini kan være på vej ud af fondsbørsen, hvis det lykkes hovedaktionær og topchef Peter Hansen at købe hele forretningen. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bjarke Bo Olsen

Danmarks største bilforhandler Andersen og Martini kan være på vej ud af fondsbørsen, hvis det lykkes hovedaktionær og topchef Peter Hansen at købe hele forretningen.

Det skriver Børsen.

Andersen og Martini har været den eneste børsnoterede personbilforhandler siden midten af 1980'erne, og der har i en lang periode været beskeden handel i aktien, som kun har tiltrukket knap 200 aktionærer.

- Idéen med at være børsnoteret er gået lidt fløjten, kan man sige, siger Peter Hansen til Børsen.

Efter en periode med vækst i lavt gear formåede bilforhandleren at genere et overskud i 2015 på 13 mio. kr. Den positive udvikling giver Peter Hansen mod på at spare op til at kunne afgive et købstilbud på hele forretningen.

Hvis Peter Hansen skal afnotere selskabet, skal han overbevise knap 100 aktionærer om at sælge, for at nå over de 90 pct. af ejerskabet, der gør det muligt for storaktionæren at tvangsindløse de resterende aktionærer.