Analytikere: Begivenhedsrig uge i vente med mange nøgletal

Læs mere
Fold sammen

Der bliver nok at spejde efter for de finansielle markeder i den uge, der netop er sparket i gang. Morten Hassing Povlsen, der er rentestrateg hos Nordea, mener, at ugen kan bedst beskrives som "en monsteruge".

- Den amerikanske jobrapport og ISM-tallene bliver uhyre vigtige for timingen af den første renteforhøjelse fra Federal Reserve. Også mødet i Den Europæiske Centralbank bliver interessant, da spekulationen om yderligere lempelser er steget, efter at markedets inflationsforventninger er faldet, skriver rentestrategen i en kommentar til ugens begivenheder.

ECB holder rentemøde på torsdag, mens de amerikanske nøgletal kommer i løbet af ugen, og fredag sluttes af med jobrapporten fra august. Tallene kan være mere eller mindre brænde til forventningsbålet om en amerikansk renteforhøjelse fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, i september.

- Vi forventer en beskæftigelsesvækst uden for landbruget på 190.000 personer i august efter en stigning på 215.000 i juli. Et tal på linje med vores forventning vil indikere en vis fremgang på arbejdsmarkedet, hvilket er forudsætningen for, at Federal Reserve begynder at hæve renten. På grund af den seneste markedsuro og øgede usikkerhed om udviklingen i Kina, venter vi, at den første renteforhøjelse udskydes til senere på året, vurderer Morten Hassing Povlsen.

Henrik Drusebjerg, chefstrateg i Carnegie, påpeger da også, at det stadigvæk er Kina, der er markedets primære fokus, men der forventes ingen vigtige Kina-tal i denne uge.

Samtidig nævner han også i sin morgenkommentar, at det er for tidligt at glemme alt om Grækenland til trods for, at de seneste meningsmålinger viser en lille føring på til Syriza i forhold til det borgerlige Ny Demokrati.

- Sidstnævntes leder udtaler dog, at man vil indgå i en koalition hvis nødvendigt efter valget 20. september, bl.a. for at sikre fortsat euromedlemskab, skriver han i en morgenkommentar.