Analytiker tvivler på modbud på H+H

Carsten Warren Petersen, der er analytiker hos Nordea, venter ikke, at der kommer et modbud på H+H International og påpeger samtidig, at det er nødvendigt at finde en hurtig løsning.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De aktionærer i H+H International, der håber på en budkrig, som kan presse kursen op, må nok erkende, at det er ren ønsketænkning. Det vurderer analytiker hos Nordea Carsten Warren Petersen, som følger H+H-aktien.

”Jeg kan naturligvis ikke afvise, at der kommer et modbud, men jeg venter det ikke. Selskabet skriver i sin egen meddelelse, at Enskilda (H+H Internationals rådgiver, red.) har været rundt og spørge. De har været i dialog med de industrielle investorer, så jeg vil antage, at man sammen med banken er nået frem til, at det her er den bedst mulige løsning,” siger Carsten Warren Petersen.

Mandag aften oplyste kriseramte H+H International, at der er opnået ”principiel enighed” med en investor om tilførsel af 400-500 millioner kroner.

Et spørgsmål om overlevelse
Tirsdag kom det frem, at investoren var den svenske kapitalfond Nordic Capital. Og onsdag morgen viste både tyske Xella og irske CRH, der begge er konkurrenter til H+H Internationals produktion af gasbeton, interesse for at købe det danske selskab. Det skabte rygter om en egentlig budkrig.

Krisen i byggebranchen har bragt H+H International i alvorlige økonomiske problemer, og spørgsmålet er, om det overhovedet kan overleve uden den nye kapital.

”Selskabets primære bankforbindelse har indikeret en vilje til at fortsætte med den her løsning, så der kan opstå berettiget tvivl om den fortsatte finansiering, hvis ikke det falder på plads,” siger Carsten Warren Petersen.

Aktien er det halve værd
Den ventede aftale med Nordic Capital indebærer, at fonden får tilbudt nye aktier til en kurs på 100-120 kr. pr styk, hvilket ligger langt fra de 336 kroner, der var kursen inden meddelelsen i mandags.

”Vi har sat et nyt kursmål på 129 kroner og anbefaler fortsat salg af aktien,” fortæller Carsten Warren Petersen.

Tirsdag faldt aktien med 33 procent til kurs 225 efter meddelelsen fra H+H. Rygterne om en budkrig fik den dog til at stige igen fra morgenstunden onsdag, og onsdag ved 11-tiden kostede aktien 249 kroner.