Analytiker: TDC på sikker børskurs

TDC er helt klart på vej mod en fuld børsnotering. Og det bliver en notering, der bliver mere end dobbelt så stor som Pandora-noteringen i begyndelsen af oktober.

TDC logo Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Så klar var vurderingen tirsdag fra teleanalytiker John Strand fra Strand Consult. Analysen kom efter at TDC oplyste, at dets ejere har udpeget et konsortium af nordiske og internationale banker til en "gennemgang af strategiske alternativer.”

Der er længe været rygter om, at TDC var på vej på børsen, men nu føler John Strand sig altså helt sikker:

”Selvfølgelig er det en børsnotering, der er på vej. Du udpeger ikke et konsortium med så mange banker, hvis det bare er et industrielt salg, du er ude efter,” sagde han til RB-børsen.

JP Morgan, Morgan Stanley, UBS og Enskilda skulle angiveligt være bookrunnere for konsortiet.

Læs også: Fem aktier som snart får vinger

John Strand fandt det vanskeligt at sætte en markedsværdi på TDC, da han ikke kender de seneste regnskabstal, men at der bliver tale om en notering på det dobbelte af Pandora-noteringen, er han ikke i tvivl om. Pandora blev noteret til en værdi af 27,3 mia. kr.

TDC's hovedaktionær er selskabet Angel Lux Common S.A. Selskab er kontrolleret af fonde rådgivet af Apax Partners LLP, The Blackstone Group, Kohlberg Kravis Roberts & Co., Permira Advisers KB og Providence Equity.

Teleanalytikeren finder det realistisk, at TDC er fuldt tilbage på børsen inden jul.

Klik her og se hvilke danske biotekselskaber, der er børsklar.