Analytiker: Sydbank leverede lidt mere end ventet

Sydbank. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann

Sydbanks resultater for fjerde kvartal af 2016 var en anelse pænere, end der i forvejen var spået, og udsigterne for 2017 ser også pæne ud.

Sådan lyder opsummeringen fra Thomas Eskildsen, der følger Sydbank som aktieanalytiker i konkurrenten Jyske Bank.

»Hvis vi kigger på resultaterne isoleret set, så er der ikke andet at sige, end at det var en positiv overraskelse, i forhold til hvad der var ventet af analytikerne. Der var især medvind på egenbeholdningen, og så var der nedskrivningerne, hvor der var tilbageførsler,« siger Thomas Eskildsen til Ritzau Finans.

Jyske Bank-analytikeren havde som en af få forudset, at Sydbanks kunder ville have det så godt, især inden for landbruget, at tidligere nedskrivninger ville kunne vendes til et plus i kvartalet. Og den positive overraskelse for markedet kan være med til at forklare Sydbanks kursstigning på 2,7 pct. onsdag.

Bemærkninger om forestående rentestigninger fra medlemmer af den amerikanske centralbank er dog også med til at drive banksektoren op generelt på børserne, bemærker Thomas Eskildsen.

For 2017 tror Sydbank på en nogenlunde flad udvikling i både basis- og handelsindtægter samt nedskrivninger, mens basisomkostningerne ventes at stige lidt.

Det vidner også om en pæn udvikling, vurderer Thomas Eskildsen, især hvad gælder indtægterne. Her får banken medvind fra højere gebyrer på boligområdet, mens der er fortsat pres på rentemarginalen.