Analytiker stempler sæsonens C20-regnskaber som svage

De danske eliteselskaber i C20-indekset har med ISS' regnskab onsdag afsluttet en regnskabssæson med en overvægt af negative overraskelser.

Foto: Christian Als. Arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen

Det konstaterer aktieanalytiker i Spar Nord Mikkel Duus Hansen over for Ritzau Finans med baggrund i Spar Nords surprise index, der sammenholder analytikernes forventninger til selskabernes indtjening (målt på EPS - Earnings Per Share) med den faktiske indtjening opnået i regnskabsperioden.

Det fremgår, at 10 ud af 18 regnskabsaktuelle selskaber tjener mindre, end analytikerne havde ventet. At der kun indgår 18 selskaber skyldes, at WDH kun aflægger regnskab ved hel- og halvår, og Mærsk-selskaberne har to aktier i C20.

Otte C20'ere leverer en indtjening over forventningerne.

Tryg og Jyske skuffer mest

Med en indtjening knap 62 pct. under forventningerne tegner Tryg og Jyske Bank sig for regnskabssæsonens største indtjeningsmæssige skuffelser.

- Det eneste lyspunkt i Jyske Banks regnskab er sådan set, at nedskrivningerne lander lavere end ventet. Ellers leverer banken nemlig både lavere indtægter og højere omkostninger, end analytikerne havde ventet, siger aktieanalytiker i Spar Nord Mikkel Duus-Hansen.

Han tilføjer, at regnskaberne fra de større danske banker uden undtagelse leverer skuffende resultater i den aktuelle regnskabssæson, og at det har været den mest iøjnefaldende overraskelse.

- Og hvad angår Tryg, så skyldes den indtjeningsmæssige skuffelse hovedsageligt, at resultatet af selskabets investeringer lander betydeligt dårligere end ventet, fortsætter Mikkel Duus-Hansen.

I bunden med større skuffelser ligger også selskaber som Carlsberg og FLSmidth med indtjening henholdsvis 23,6 pct. og 49,6 pct. under forventninger.

Genmab største postitive overraskelse

Regnskabssæsonens mest positive overraskelse kommer fra Genmab, der leverer en indtjening hele 54,8 pct over analytikernes forventninger.

- Ud over en overraskende god indtjening overrasker Genmab også ved at opjustere forventningerne til hele 2015. Det skyldes stigende omsætning og lavere driftsomkostninger, der medfører stigende driftsindtægter og en bedre likviditet, uddyber Mikkel Duus-Hansen.

Efter Genmab tegner Vestas og A. P. Møller Mærsk sig for de største positive overraskelser med en indtjening henholdsvis 36,1 og 35,1 pct. over forventningerne.